Šeik i dalje kupuje po Srbiji

Zatim će, prema njegovim rečima, graditi hotel i druge prateće objekte, ali i banjski kompleks.

"Meni je jako drago da su predstavnaci Ujedinjenih Arapskih Emirata došli u Čačak i da su zainteresovani za hipodrom, koji je na izuzetno dobroj lokaciji u Preljini. Oni žele tu da naprave polo klub i još neke objekte - čitav kompleks, gde bi se veoma ozbiljno bavili konjarstvom i kvalitetnim trkama", rekao je Ilić.

Prema njegovim rečima, hipodrom ima jednu stazu koja treba da se rekonstruiše, a biće izgrađene i tribine, hotel i prateći objekti.

"Sviđa im se lokacija i površina koja ispunjava sve njihove kriterijume. Pored toga tu ima i jedan mali sportski aerodrom, neposredno pored konjičkog kluba, što im izuzetno odgovara", naglasio je Ilić.

Napominjući da su gosti iz Emirata izrazili želju da u tom projektu budu suvlasnici ili potpuni vlasnici, Ilić je kazao da će se to tek razmatrati.

Emiraćani su, kako je rekao, bili zainteresovani za hipodrom u Beogradu, ali ih je pokolebalo to što "ima mnogo vlasnika i nerazjašnjenih imovinsko - pravnih odnosa".

"Zainteresovani su i za jednu banju, ali su tražili samo dobar izvor, gde još nije napravljena banja. Žele da prave banju, ali ne da ulože u neku postojeću, koja je urbanistički unakažena, loša, i sa mnogo divlje gradnje", kazao je ministar.

Biznismeni iz UAE su, dodao je, pokazali veliki interes i za izgradnju kargo centra u Lađevcima kod Kraljeva.

Obišli su to područje, videli projekte i uzeli studiju izvodljivosti za tu investiciju, rekao je Ilić, i izrazio nadu da se veoma brzo realizovati neki od navedenih poslova.

Tanjug
, B92

Pogledajte još