Zašto su gej brakovi isplativi?

“Jahu fajnens” piše da iz ekonomske perspektive, mnogi prihvataju ideju o gej brakovima, a u slučaju da se oni legalizuju, industrija venčanja i razvoda će zaraditi oko 9,5 milijardi dolara.

Prema računici američkog portala u tom slučaju će i gradovi zaraditi, pa se tako navodi Njujork, koji je nakon što je odobreno sklapanje istopolnih brakova, zaradio više od 250 miliona dolara.

Na celu priču reagovale su i kompanije. “Majkrosoft” je prvi svojim zaposlenima koji žive u gej zajednicama dao iste povlastice kao i onima u braku. Druge dve kompanije rešile su to novcem, pa su tako su “Epl” i “Gugl” donirali stotine hiljade dolara kao potporu gej brakovima.

"Američke korporacije su još davno shvatile da je podsticanje ravnopravnosti i osnovnih ljudskih prava način na koji treba poslovati", kaže Lojd Blankfajn, izvršni direktor “Goldman Saksa” i dodaje da su korporacije na mnogo načina ispred društva jer stvari za koje se sada mnogi bore su im omogućene na radnom mestu još pre par godina.

Džon Taft, član uprave investicijske kompanije “RBC velt menadžment”, za “Jahu Fajnens” kaže da će oni svakako profitirati jer "kompanije koje se trude da naprave okolinu gde su zaposleni slobodni u svom ponašanju i izražavanju će uticati pozitivno na njihov učinak".

(Izvor: B92)

Pogledajte još