Egzorcizam u Vatikanu: Papa isterao 4 demona iz opsednutog Meksikanca (VIDEO)

Osim toga snimak su već u utorak objavili brojni svetski mediji. Nagađalo se kako se na snimku, na kojoj je lice vernika zatamnjeno, vidi da papa Franjo iz mladića isteruje đavola. Ali je Vatikan to brzo demantovao. Oni su izjavili da se samo molio za bolesnog vernika i da nikako nije imao nameru da izvede egzorcizam.

Potom su se u sredu čelnici TV2000 izvinili. Oni sada tvrde kako papa nije isterivao đavola niti da je osoba u kolicima dečak ili mladić. Direktor televizije, Dino Bofo, rekao je da je došlo do zabune, kako se radi o grešci i kako nije imao nameru da se o papinom činu priča kao o činu egzorcizma.

U međuvremenu je otkriveno da stvarno nije reč o dečaku, već o 43-godišnjem muškarcu iz Meksika po imenu Angelo. Oženjen je i ima troje dece, a njegovim slučajem bavilo se već nekoliko stručnjaka za demone. Ali sve njih demantuje Gabriele Amorth, poznati italijanski egzorcist, koji tvrdi da je i sam izveo ceo obred egzorcizma nad Meksikancem i to u utorak ujutro.

"Muškarac je opsednut sa četiri različita demona. Oni su ušli u njega zbog osvete meksičkim biskupima koji se nisu dovoljno snažno pobunili protiv abortusa. Napustit će ga kada se biskupi pokaju i kazne što nisu dovoljno uradili za zabranu abortusa. Ovo što je izveo papa je pravi egzorcizam, jer on može biti i kratka molitva i ne mora uvek da bude prema tačnim ritualima", rekao je Amorth.

On je dodao da nije tajna da papina dela i reči mogu da pomognu opsednutom.

IZVOR: KURIR

Pogledajte još