Kristijan Golubović ponovo planirao bekstvo iz Palate pravde!?

Viši sud dobio obaveštenje da će Golubović pokušati da umakne, pa je suđenje održano u sudnici u zgradi Centralnog zatvora

Ko zna kad će Kristijan sledeći put bez policijske pratnje izaći iz suda u Beogradu

Službe obaveštene

Prema nezvaničnim informacijama, uoči jučerašnjeg ročišta Kristijanu Goluboviću, optuženom za trgovinu drogom, Viši sud u Beogradu primio je obaveštenje da postoji opasnost da njegovo dovođenje u zgradu ne bi bilo bezbedno, pa je zbog toga jučerašnje suđenje održano u zgradi Centralnog zatvora.

Kristijan Golubović, kako je odlučeno, ni ubuduće neće biti dovođen u zgradu u Savskoj ulici, već će se svako naredno suđenje održavati u zatvoru.
- Iz bezbednosnih razloga odlučeno je da suđenje, koje je bilo zakazano u Palati pravde, ubuduće bude prebačeno u sudnicu u zgradi Centralnog zatvora. O informaciji koja je dobijena obaveštene su sve nadležne službe i procenjeno je da je njegovo izvođenje iz zatvora preveliki bezbednosni rizik. Kako ništa ne bi bilo prepušteno slučaju, odlučeno je da sudsko veće i ostale stranke u postupku odu u zatvor - objašnjava on.

Jedan od poslednjih živih aktera dokumentarnog filma „Vidimo se u čitulji“ u istoj nameri je osujećen i krajem prošle godine.

„Neko mi podmeće“

- I tad se pojavila informacija da po svaku cenu želi na slobodu. Zbog toga je prilikom njegovog dovođenja obezbeđenje bilo znatno pojačano - podseća sagovornik Kurira.

Nekoliko dana kasnije, sudsko veće nije odobrilo njegovo odvođenje u Prvi osnovni sud, a Kristijan je tvrdio da te informacije „neko namerno podmeće“.

Uhapšen ispred crkve

Kristijan Golubović uhapšen je 16. januara 2010. godine ispred Crkve Svetog Marka i kod njega je tada nađeno 125 grama heroina. Viši sud u Beogradu osudio ga je na sedam i po godina zatvora zbog trgovine drogom i nezakonitog držanja oružja, ali je Apelacioni sud tu presudu delimično ukinuo. Kristijanu je potvrđena kazna od dve godine i tri meseca zatvora zbog držanja oružja, dok je kazna za trgovinu drogom ukinuta i naloženo je novo suđenje.

Već bežao iz suda

Kristijanu Goluboviću dosad je već polazilo za rukom da pobegne iz zatvora. Tokom devedesetih uspeo je da skoči sa trećeg sprata Petog suda u Ustaničkoj ulici. - Tom prilikom je povredio obe noge, pa ga je Radoslav Trlajić, zvani Bata Trlaja, na leđima odneo do kola - podseća izvor Kurira.

Izvor: KURIR

Pogledajte još