Dačić uoči posete predsednika Mađarske: Staviti tačku na probleme iz prošlosti

Uoči sutrašnje posete Beogradu predsednika Mađarske Janoš Ader, Dačić je novinarima rekao da su se najviši državni zvaničnici Srbije i Mađarske dogovorili da normalizuju i unaprede odnose dve zemlje.

Predsednik Mađarske Janoš Ader dolazi sutra u posetu Srbiji tokom koje će razgovarati i s predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i predsednikom Skupštine Nebojšom Stefanovićem.

Predviđeno je da se mađarski predsednik u sredu obrati i poslanicima Skupštine Srbije, posle čega će obići Vojvodinu.

Premijer Dačić upisao se danas u ambasadi Mađarske u Beogradu u knjigu žalosti povodom smrti nekadašnjeg premijera te zemlje Đule Horna.

Dačić, koga je u ambasadi Mađarske primio ambasador te zemlje Oskar Nikovic, nakon upisivanja u knjigu žalosti poručio je da Srbija i Mađarska rade na unapređenju odnosa i da je neophodno raditi na zajedničkim interesima.

"Dogovorili smo se da uradimo sve na normalizaciji i unapređenju naših odnosa. U tom smislu se očekuje sutrašnja poseta predsednika Mađarske. Na sve probleme koji su postojali u prošlosti treba staviti tačku i tržiti zajedničke interese"
, rekao je on.

Dačić je istakao da je u interesu obe zemlje razvoj ekonomske saradnje i zbližavanje Srbije i Mađarske i izrazio nadu da će to dovesti da narednih godina "ne bude više granične policije između Srbije i Mađarske, odnosno da se Srbija priključi Evropskoj uniji".

Izvor: blic

Pogledajte još