Žene promene 150 frizura i oko 100 različitih boja kosa tokom života

U periodu od 15 do 65 godine žene će barem jednom probati potpuno drugačiju boju kose.

Glavni razlozi za promenu frizure uključuju činjenicu da im je njihova dosadašnja frizura dosadila ili su na nekoj poznatoj dami videle frizuru ili boju kose koja im se sviđa.

Poznati primer je Viktorija Bekam koja je u poslednjih deset godina imala najrazličitije frizure.

Velike životne promene, kao što je razvod ili dolazak deteta, takođe su razlog zbog kog žene odlaze u frizerski salon.

Baš kao i sa različitim frizurama, žene tokom života eksperimentišu i sa oko stotinu različitih boja i nijansi kose.

Studija u kojoj je učestvovalo više od dve hiljade žena pokazala je da žene od 15 do 65 godina frizera prosečno posete oko 250 puta, a tokom odlaska kod frizera žene jednom godišnje isprobaju novu boju kose, što čine oko 50 puta tokom života.

Više od dvadeset odsto žena koje su učestvovale u istraživanju kažu da prilikom svakog odlaska kod frizera isprobaju nešto novo, dok 47 odsto ispitanica kaže da pristaju na samo vrlo male promene.

Takođe, 64 odsto žena otkrilo je da su se na novu frizuru odlučile jer im je stara dosadila, dok je 12 odsto ispitanica priznalo da je određenu frizuru isprobala nakon što je videla na nekoj poznatoj dami.

Za venčanje je 55 odsto žena sebe počastilo novom frizurom, 13 odsto nakon rođenja deteta, a važan rođendan i završetak fakulteta takođe su se našli na listi najčešćih razloga zbog kojih žene menjaju frizuru.

Izvor: Tportal, Super žena

Pogledajte još