Sin Željka Mitrovića

I nema za Srbina većeg ponosa nego da svog protivnika dočeka zguza u trenutku kada se ovaj najmanje nada. Ovaj vekovni san, na ličnom nivou, ispuno je jedan od najvećih među nama. Dame i gospodo, pozdravite gromoglasnim aplauzom bitku između dva srpska medijska magnata, koja nam pokazuje da uvek može beskrupuloznije i niže nego što mislimo!

SIN ŽELJKA MITROVIĆA - Ko nije video ili čuo ovu konstrukciju barem 10 puta u poslednjih 2 dana, taj je ili slep i gluv, ili živi pod nekim kamenom. Iz trenutno dostupnih informacija, bogataško dete je vozeći neprimerenom brzinom automobil koji košta više od većine nekretnina u posedu dobrog dela stanovnika u Srbiji ubio devojčicu staru 17 godina u Ustaničkoj ulici. Budući da taj dečak ima dvadeset godina, te da nije niti maloletan niti da ga je iko terao, on i samo on je odgovoran za to što se desilo. Međutim, kakvu sliku pojedini mediji šalju?

Oni od vas koji su gledali seriju „Boston Legal“ znaju i za izraz „Schadenfreude”. U bukvalnom prevodu ovaj izraz znači “osećanje sreće izazvano nesrećom kod drugih”. Za naciju koja u prvi plan ističe svoje Pravoslavlje, junaštvo i veselost – vrlo često se stiče utisak da i nismo neki preterani Pravoslavci, junaci i veseljaci, već obična marva koja uživa u tome da vidi kako “veliki” padaju. Ali, Aleksandar Mitrović nije veliki. On je imao tu sreću ili nesreću da bude rođen kao sin Željka Mitrovića – čoveka koji je po mom mišljenju odgovorniji za propadanje srpske nacije, intelektualnog identiteta i kulturnog nasleđa ove države više nego svi ratovi, osvajanja od strane okupatora, bolesti i nesreće zajedno. I njegovo bogatstvo je zgrnuto na zgarištu srpske kulture i intelektualne svesti. Ali nije za to kriv Aleksandar Mitrović. Aleksandar Mitrović je kriv zbog toga što je svojim bahaćenjem (pa sve i da nije prošao kroz crveno) ubio sedamnaestogodišnju devojčicu.

Biće onih koji će reći: “Da, ali da mu bogati tatica u dvadeset godina nije dao auto od sto hiljada evra i pustio ga da se bahati, do toga ne bi došlo!” I ovim ljudima mogu samo da poručim da sa svojim licemerjem mogu da jedu govna. Onaj ko ima novca, daće, ako je normalan, svojoj deci sav novac na svetu koji može da im da. Drugo je pitanje da li će ga roditelj naučiti vrednosti novca i tome da zna da ceni to što ima i da sve što ima ne pada s neba i da ne treba da se bahati sa time. To, doduše, možda ide malo teže u slučaju Žekija Mitrovića i ostalih JUL-SPS poslušnika iz vreme Miloševića, jer njima je novac zapravo pada s neba. Ili sa “zajma za privredni preporod Srbije”, ne sećam se više.

Na Blicovom sajtu, sledeća situacija:

  • Sin Željka Mitrovića tvrdi: Bilo je zeleno svetlo za mene!
  • Sin Željka Mitrovića devojku džipom BMW odbacio 20 metara
  • Sahranjena gimnazijalka koju je pregazio sin Željka Mitrovića
  • Ovo je devojka koju je usmrtio sin Željka Mitrovića: Završila treći razred gimnazije
  • Mitrović: Ne pravdam ga, Aleksandar se u šoku zaustavio par kilometara dalje
  • Sin Željka Mitrovića za ubistvo devojke na pešačkom prelazu može da dobije od dve do 12 godina zatvora.

Ok je, Blicu. Svi znamo da te kontroliše Đilas. Svi znamo da se vodila kampanja od medija pod kontrolom Mitrovića protiv Đilasa skoro, jer je Mitrovića sadašnja vlast ucenjivala da mora to da radi, jer se taj neplaćeni porez neće otpisati sam od sebe (ovo su sve informacije koje su plod moje mašte i nemaju nikakve veze sa stvarim događajima i ljudima). Ali preterali ste ga, rođaci.

Željka Mitrovića dočekajte na penal za svaku lošu stvar koju je do sada uradio, a uradio ih je mnogo. Ali ovo nije vest kroz koju treba da provlačite njegovo ime, već u prvi plan da stavite Aleksandra Mitrovića.

Jer je Aleksandar, a ne Željko, od junačkog roda Mitrovića, odgovoran za pogibiju jedne sedamnaestogodišnje devojčice. Aleksandar je taj koji zaslužuje, ako se dokaže da je kriv, pravednu i pravičnu kaznu i osudu javnosti za ovo zlodelo, kao i taj žig koji će nositi sa sobom do kraja života. Aleksandar je taj bahati klinac koji je vozeći preskupa kola oduzeo život nekome. Aleksandar je prvo Aleksandar pa tek onda Željkov sin. A svoje prljave, gadne, jeftine, niske, kvazinovinarske, sramotne, bedne kampanje protiv političkih protivnika vodite na neki drugi način.

Pogledajte još