Mihajlović: Džajića za predsednika FSS!

''Žao mi je zbog odluke Tomislava Karadžića da se povuče sa mesta predsednika FSS, to kažem kao njegov prijatelj, selektor. Izuzetno ga cenim kao čoveka, mislim da je odlično obavljao posao. Malo sam i iznenađen odlukom, poznavajući Karadžićev karakter mislio sam da će izdržati veliki pritisak, ali vidim da je odustao od toga. Ovo nam pred meč sa Hrvatima nije trebalo, nije dobro ni za motivaciju svih nas koji radimo u FSS, igrače, ali verujem da je za one što kritikuju Karadžića to velika pobeda. A za mene je to samo vraćanje u ponor'', rekao je Mihajlović ''Sportskom žurnalu''.

Među oponentima Karadžića najlasniji su bili Zvezdan Terzić i čelnici Crvene zvezde, u poslednje vreme oglašavao se i predsednik Dragan Džajić, da li nekog od njih dvojice vidite kako Toletovog naslednika?
''Džajić kao sportska ličnost i po tome šta je napravio u fudbalu, a poznavajući ga i kao čoveka, pravo je rešenje za predsednika FSS. A što se tiče onog drugog, o njemu mislim sve suprotno od Džajića''.

Znači li to da biste o svom statusu, hipotetički, pre razgovarali sa Džajićem nego Terzićem?
''Što se tiče Dragana Džajića tu nema nikakvih problema, međutim, ne bih razgovarao sa ljudima koji su oko predsednika Crvene zvezde. Oni me sigurno ne bi ni zvali, a ne bih ni seo sa njima za sto. Ni kafu da popjem. Svoje ime ne bih mogao da pročitam u novinama pored njihovih''.

Da li posle Karadžića odlazi i Mihajlović?
''Ostanak i ne zavisi toliko od mene, jer mi ugovor ističe u decembru. Postoje tri solucije: da me niko ne zove da produžim ugovor, što znači da bih bio slobodan igrač i mogao bih da potražim novu sredinu, druga je da ti koji dođu, ako bude promena, pozovu me, a ne svide mi se, pa u tom slučaju neću ni da razgovaram, a treća mogućnost je da dođu normalni ljudi i pozovu me na razgovor, ali se na kraju ne dogovorimo. Priča je takva da Siniša Mihajlović odlazi u decembru, tako da ti momci moraju da se strpe još četiri meseca, ako me ne oteraju ranije'', rekao je selektor Srbije.

Pogledajte još