Vlada Republike Srpske finansira gradnju u Kosovskoj Mitrovici

Vlada RS će za izgradnju ovog objekta izdvojiti 500 hiljadakonvertibilnih maraka (oko 250 hiljada evra).

Kako je saopšteno iz vladinog Biroa za odnose s javnošću, stambeno-poslovni objekat imaće osam stambenih jedinica i prostorije Kulturnog centra Republike Srpske u Kosovskoj Mitrovici.

Ovakva odluka, navodi se, doneta je na osnovu vladinog programa "potpunog stambenog zbrinjavanja porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije".

Objekat će se, kako je najavljeno, izgraditi "u znak solidarnosti sa Srbima sa Kosova i Metohije, kojima je izgorela-uništena imovina i koji nemaju rešeno stambeno pitanje".

"Izgradnjom stambenih jedinica bitno bi se poboljšala ekonomska situacija korisnika stambenih jedinica, ali i bitno podigao moral i poverenje srpskog stanovništva na tom području u organe matice, njene programe i ciljeve"
, navedeno je u saopštenju.

Još se ističe da će "odgovarajuće poslovne prostorije svakako poboljšati kvalitet rada Međuopštinskog centra za socijalni rad sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici, što će, opet, doprineti poboljšanju kvaliteta života i zdravlja srpskog stanovništva na tom području".


Blic

Pogledajte još