Dimitrije Vojnov napao Srbljanovićku: "Mi punili žlice čorbom, a vi heroinom"

Dimitrije Vojnov, dramaturg i filmski kritičar, stao je u zaštitu slavnog glumca, za kojeg je Biljana Srbljanović na Tviteru napisala da je pijanica od 200 kila. Njega je iznerviralo to što je dramska spisateljica na pogrdan način komentarisala legendarnog glumca samo zato što je srpsku omladinu kritikovao zbog ishrane u brzim restoranima. I Vojnov se oglasio na Tviteru:

- Počeo je rat narkomana protiv debelih. Bilo je neumitno.

Posle toga je dodao:
- Imali smo različite probleme s težinom, mi punili žlice čorbom, a vi heroinom.

Srbljanovićka, njegova nekadašnja profesorka, uzvratila mu je da je iznenađena njegovom reakcijom i podsetila ga da mu je svojevremeno pomogla kada je jedan njegov tekst dala na čitanje Svetozaru Cvetkoviću, tadašnjem upravniku Ateljea 212. Napisala je i da mu je kao studentu spasla glavu jer su pojedini profesori hteli da ga obore na ispitu.
Vojnov joj je odgovorio:
- A vi o debelima možete kako hoćete? Hoćete li mene sutra diskreditovati ako vas nešto uvredi? Kako ste mislili? Kao o nekome ko previše jede? Ne brine o sebi? Video sam lakoću vređanja manjine koju niko ne brani, a to su debeli - napisao je, pa nastavio:

- Ni ne čudi me što ste potegli argument da ste mi u životu pomogli. To je dosta nisko. Mada, ja sam nizak i debeo. Očigledno ste pogrešili kad ste me spasli obaranja. Kasnije sam bio student generacije.

Biljana je sinoć obrisala sve tvitove, ali je jutros postavila dva nova.
- O „debelima“ ne mislim ništa posebno, osim kad počnu da kritikuju sirotinju kako se hrani. To mi zvuči nelogično. Naduveni pozdrav - napisala je, a potom dodala:
- Odoh da se drogiram.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.