Mirović: SNS formirala telo za pomoć izvođenju projekata

Posle sastanka gradonačelnika i predsednika opština iz SNS i visokih stranačkih funkcionera, Mirović je u Kruševcu rekao da je koordinacionalno telo, kao deo unutrašnje organizacije SNS, formirano u načelu, bez konkretnih imena, sa idejom da se stvori baza informacija i veza državnih organa, lokalnih samouprava, javnih preduzeća.

"Cilj je da se, na osnovu kriterijuma i bolje međusobne informisanosti, realizuju lokalni i regionalni projekti u svim krajevima zemlje", rekao je on.

Mirović je poručio da ubuduće ne sme da se dešava da letnje održavanje puteva bude u službi predizborne kampanje, kao što se, kako je rekao, dogodilo u Zaječaru.


"Izveštaj o letnjem održavanju putne mreže, koje finansira Ministarstvo za regionalni razvoj i lokalnu samoupravu, pokazuje da je Grad Zaječar dobio skoro 30 miliona dinara, koliko je dobilo i dvadesetak opština zajedno. Jasno je da je to bilo u funkciji predizborne kampanje, to ne sme više da se dešava jer je to nekorektno, ružno, nezakonito"
, ukazao je Mirović.

On je rekao i da su predsednici opština i gradonačelnici, analizirajući urađeno, kao najveće probleme naveli zatečeno stanje, dugove i velike nerealizovane ugovore.


"Zaključak je da se problemi rešavaju jedan po jedan, da se započeti projekti završavaju, da se napravi popis infrastrukturnih projekata i velikih preduzeća kojima treba pomoć određenih ministarstava
, odnosno plan kako da se rešavaju problemi u lokalnim samoupravama širom Srbije"
, istakao je Mirović.


Blic

Pogledajte još