Mitrović: Uskoro imena onih koji su bili pretnja održavanju Prajda

Mirović, koji je i potpredsednik SNS, rekao je da veruje da će bezbednosne službe izaći sa konkretnim imenima i da će argumentovati informacije koje smo proteklih dana dobijali.

„O svemu pa i ovom slučajevim govorimo otvoreno“
, rekao je Mirovć.

Na pitanje zašto već nisu objavljena imena i kakvi se dokazi čekaju kad je zbog njih već zabranjeno održavanje Parade ponosa, Mirović je rekao da se radi o različitim nivoim informacija.

„Moraju se razdvojiti obaveštenja i informacije do kojih dolaze obaveštajen službe koristeći razne tehnik, naravno zakonite, i konkretne dokaze koje policija mora da prezentuje tužiocima protiv osoba koje pripremaju nasilje“, rekao je Mirović i dodao da moli za malo strpljenja.

Mirović je pozvao vojvođanskog premijera Bojana Pajtića na dogovor o raspisivanju vanrednih izbora u pokrajini.

„Naš krajnji cilj su vanredni izbori u Vojvodini do kojih želimo da dođemo dijalogom"
, rekao je Mirović.

On je doda da raspisivanje vanrednih izbora ne sme biti produkt nasilja već dijaloga.

„Naša je ideja je da se mandat skrati jer je jasno da građani više ne žele Demokratsku stranku na vlasti. Da je vlast izgubila legitimitet pokazuju i mnogobrojni izbori u Vojvodini od leta 2012. do danas. Na svim izborima DS je izgubila
“, rekao je Mirović.

Potpredsednik naprednjaka je rekao i da nije bilo konkretnih razgovora sa Savezom vojvođanskih Mađara i Ligom socijaldemokrata Vojvodine koji su zajedno sa Demokratskom strankom u vojvođanskoj vlasti.

„Naša oštirca je upućena pema Pajtići i želimo da podnese ostavku, ali je odgovornost i na ostalim članovima vladajuće većine“, rekao je Mirović.

On je rekao i da o saradnji SNS i LSV na rušenju pokrajinske vlasti nije bilo reči na nedavno održanom sastanku Aleksandra Vučića i Nenada Čanka.

Izvor: B92

Pogledajte još