Premijera: „Pevaj, brate 2“ u Domu sindikata

Ovoga puta estradni luzeri progovaraju nešto drugo. Za razliku od prvog dela koji se bavio našom estradom i njenim tamnim stranama, u ovom delu otvaramo pitanja koja se tiču svih nas - tranzicija, EU, Kosovo, bolna mesta naše svakodnevice katarzirana kroz smeh“, kaže Stevan Koprivica, scenarista.

U Džeil (Milan Vasić), Marjan Dević (Andrija Milošević) i Fajta (Milan Kalinić) su ostvarili najluđe snove. Izabrani su da brane boje Srbije na Eurosongu! Eurosong se, bar u ovoj komediji, održava u Albaniji, Đirokastri, gradu koji je starijim gledaocima poznat kao rodni grad Envera Hodže. Naravno, mi smo u modernoj i samo još malo pa ujedinjenoj Evropi i taj podatak nije od presudne važnosti.

Bend Pevaj brate u trenutku kada počinje ova smešna i pomalo gorka priča, čeka da bude pozvan na scenu i otpraši svoju pesmu koja se visoko kotira na evrovizijskim kladionicama. Postoje tu mali problemi, svi predstavnici su sabijeni u bivše bunkere, nisu na glamuroznom bekstejdžu, jer su se na generalnoj probi potukli predstavnici Grčke i Nemačke. Zbog mira u kući i Evropi organizator drži izvođače razdvojenim.

Tri mala čoveka bore se protiv velikih geopolitičkih potresa. Ovo je kmedija sa malo gorčine“, kaže Andrija Milošević, koji je za tumačenje uloge u prvom delu okitio brojnim nagradama.

Našim junacima to ne smeta. Spremni su da se popnu na muzički krov Evrope. Ali, nerešeni politički odnosi u našem delu Evrope, te karakteri naših junaka učiniće da misija Evrovizija postane gotovo nemoguća misija....

J.R.N.

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.