"Aukcije devica": Devojčice od 10 godina na prodaju za mafijaške orgije u Kolumbiji

Ulične bande koje haraju ovim gradom hvataju u svoju mrežu devojčice, od kojih mnoge nisu starije od 10 godina, i prodaju ih onom ko ponudi najvišu cenu.

U favelama na obroncima Medeljina, poznatim kao “komune”, često se može čuti: “Čuvaj ćerku da ne bude prodata!”, kao upozorenje ili kao pretnja, već zavisno od situacije.

Stanovnici ovih naselja to shvataju doslovno, jer bande koje u ovim sirotinjskim četvrtima ne upravljaju samo nelegalnim poslovima, već i svim vidovima svakodnevnog života, stalno regrutuju lepe devojčice stare 10 do 15 godina.

Mame ih nudeći im sve čari i poroke ovim siromašnim ljudima inače nedostupnog potrošačkog društva: firmiranu garderobu, izlaske u skupe restorane, prvorazredni viski i kokain, često i uz pomoć njihovih vršanjakinja koje su se već duboko uplele u njihovu mrežu.

Kad jednom potpadnu pod uticaj bandi, devojčice uživaju njihovu “zaštitu” - niko iz kraja ne sme da ih dira, da ih malretira, a pogotovo ne da im oduzme devičanstvo - sve dok ne bude izneseno na aukciju.

Aukcije se sprovode preko kataloga ili internet sajtova za koje “ponuđači” dobijaju specijalne šifre. U nadmetanju učestvuju uglavnom istaknuti mafijaši i imućni strani turisti, a cene dostižu do 2.000 evra.

Devojčice, kojima je to prvo seksualno iskustvo, nakon toga idu iz ruke u ruku, iznajmljuju se za mafijaške orgije i na kraju neumitno završavaju u svetu prostitucije. Ona je u Kolumbiji veoma razgranta i praktično legalna, a u Medeljin, grad legendarnog “kralja kokaina” Pabla Eskobara, koji je i sam bio poznat po svom nezajažljivom apetitu za mlade device, privlači reke turista željne plaćenih doživljaja u četvrtima crvenih fenjera.

Devojčice koje u ovu mrežu jednom upadnu mahom u njoj i nestaju bez traga, a roditelji su praktično nemoćni da takav tok događaja i kupoprodaju svoje dece spreče. Posle “aukcija” katalozi se uništavaju, sajtovi uklanjaju, a čitava nemila praksa prodaje devojčica na licitaciji okružena je mrežom ćutanja koju je teško razbiti, jer svakog ko se odvaži da u tom smislu nešto pokuša preti da proguta mrak.

Ulične banda koje vladaju “komunama” samo su ogranci dva jaka klana organizovanog kriminala - Ofisine de Envigado, koja predstavlja ostatak Eskobarove kriminalne imperije, i narko-paravojnog klana poznatog kao Urabenjos. Oni svoje prste imaju i u korumpiranoj policiji i politici, tako da su izgledi onoga ko odluči da im se suprotstavi vrlo slabi.

Širenju ovog zla, međutim, na ruku idu i očajne prilike u kojima deca o kojoj je reč odrastaju, jer nasilje, kriminal i prostituciju počinju da doživljavaju kao nešto svakodnevno i normalno, a pomoć da se iz kandži mafije izvuku često odbijaju čak i ako im se ponudi.

Izvor: Blic

Pogledajte još