Gradonačelnik Sobo: Vukovar postao žrtva političkih prepucavanja

Sabo je podsetio da je cela ta priča ispolitizovana još početkom godine, da je opozicija u Hrvatskoj nervozna i da izaziva određene krize, a da je Vukovar "uvek pogodno tlo".

On je naglasio da su građani Vukovara taoci ove situacije, te pozvao i zamolio sve ljude dobre volje, koji dolaze u Vukovar, da dolaze na jedan drugi način, kao prijatelji.

"Ako im je toliko Vukovar u srcu, evo ja ih molim da shvate da sve ovo što rade nije dobro za Vukovar-,"
poručio je Sabo.

On je rekao da ne zna da li je za "lančanu reakciju" po Hrvatskoj krivo stanje u Vukovaru, ali da Hrvati očigledno i nakon dobijanja svoje države, kada slave godišnjice, ne shvataju da država znači i zakon, prenose hrvatski mediji.

"Svako ko ne poštuje zakon svoje države dolazi u problem. Očigledno je da neko treba da shvati da su zakoni temelj države. Svaka Vlada mora biti odlučna u provođenju zakona, hrvatskih zakona, i ne samo Vlada, nego svi, tako i gradonačelnik Vukovara,"
naglasio je Sabo.

On je istakao da je velika stvar da su u Vukovaru prihvatili proces mirne reintegracije i da se živi u miru.

Sabo je upozorio da sve to što se događa u Vukovaru može pokolebati određene privrednike da ulažu kapital u taj grad.

"To je ono što je opasnost i zbog toga apelujem i zahvaljujem svim stanovnicima Vukovara koji nisu prihvatili ove proteste i ovaj protestni turizam koji nam je štetan, da su ostali mirni sa strane i da očekuju na neki određeni način da se ti ljudi umore, da nas puste na miru."
zaključio je gradonačelnik Vukovara.

Izvor: Blic

Pogledajte još