Miley Cyrus na dodeli MTV EMA nagrada

Miley će se pridružiti prethodno najavljenim izvođačima Katy Perry i grupi The Killers, dok će MC večeri biti Redfoo i dua LMFAO. Voditeljka u backstageu biće Ariana Grande, a dogovoreno je i pojavljivanje Rona Burgundyja iz filma Anchorman 2, kog tumači Will Ferrell, u ulozi prezentera. MTV će sledećih dana objaviti imena ostalih izvođača i prezentera na dodeli EMA.

Miley je već nastupila na EMA u Madridu 2010. Ovoga puta je nominovana u četiri kategorije - najbolji pop, najbolji ženski izvođač, najbolji video („Wrecking Ball“) i najbolji US izvođač. Njen novi album “Bangerz” koji je objavila početkom oktobra, je već osvojio prvo mesto na listama Billboard Top 200 Chart i Digital Album Chart u Americi, kao i na iTunes listama u više od 70 zemalja širom sveta.

Justin Timberlake i Macklemore & Ryan Lewis vode na spisku za “2013 MTV EMA” sa po pet nominacija, dok se Lady Gaga, Justin Bieber, Miley Cyrus i Robin Thicke takmiče za po četiri nagrade. Taylor Swift, Bruno Mars, Green Day, Thirty Seconds to Mars, Daft Punk, Rudimental, Icona Pop i One Direction imaju po tri nominacije. Izvođači sa po dve nominacije su Rihanna, Katy Perry, Eminem, Jay Z, Bastille, Imagine Dragons, The Killers, Paramore, Rita Ora, Drake, Afrojack, Avicii, Calvin Harris i Iggy Azalea.

Glasanja za MTV Best Adria Act nagradu
, za koju su ove godine nominovani beogradski bendovi S.A.R.S. i Svi na pod!, hrvatski kantautor Filip Dizdar, pevačica iz Slovenije Katja Šulc i reper Frenkie iz Bosne i Hercegovine, traje do četvrtka, 24. oktobra u ponoć. Za vaše favorite možete da glasate na www.mtvema.com. Od petka, 25. oktobra, osvajač Best Adria Act titule nastaviće takmičenje za Best European Act nagradu, gde će se naći u konkurenciji sa pobednicima iz ostalih regiona Evrope.

Pogledajte još