"Nije bilo potrebe za ponižavanjem": Autobus sa srpskim đacima nastavio put ka Londonu

0

Autobusu sa đacima iz Srbije koji se školuju u gimnaziji “Nikola Tesla” u Budimpešti, posle nekoliko sati provedenih na francusko-britanskoj granici, dopušteno je da nastavi putovanje ka Londonu, kazala je agenciji Beta profesorica Mirjana Tragor, koja se nalazi u autobusu.

U autobusu su 53 učenika i troje profesora koji su iz Budimpešte krenuli na ekskurziju u Pariz i London, i kojima nije bilo dozvoljeno da uđu u Veliku Britaniju, navodno zbog neuredne papirologije.

Mirjana Tragor je kazala da je pre polaska na put bila u ambasadi Velike Britanije u Budimpešti, gde joj je rečeno da učenicima, ako imaju mađarsku boravišnu vizu i dokumente sa fotografijama, neće trebati viza za Veliku Britaniju, pošto su deo turističke grupe.

Tako su nam rekli u britanskoj ambasadi, a onda su nam na granici kazali da navodno spisak koji imamo ne odgovara i da je potreban još jedan pečat – ispričala je profesorka.

Na kraju su nas ipak, pomoću više sile i raznih ambasada, pustili da uđemo u Veliku Britaniju i nastavili smo put ka Londonu. Ispostavilo se da smo ipak imali sve dokumente i da nije bilo razloga za ponižavajući tretman – kazala je Mirjana Tragor.

U rešenje problema zadržavanja na granici bila je uključena i Ambasada Srbije u Londonu, rečeno je agenciji Beta u tom diplomatskom predstavništvu.

Izvor: Beta

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.