"Nije bilo potrebe za ponižavanjem": Autobus sa srpskim đacima nastavio put ka Londonu

U autobusu su 53 učenika i troje profesora koji su iz Budimpešte krenuli na ekskurziju u Pariz i London, i kojima nije bilo dozvoljeno da uđu u Veliku Britaniju, navodno zbog neuredne papirologije.

Mirjana Tragor je kazala da je pre polaska na put bila u ambasadi Velike Britanije u Budimpešti, gde joj je rečeno da učenicima, ako imaju mađarsku boravišnu vizu i dokumente sa fotografijama, neće trebati viza za Veliku Britaniju, pošto su deo turističke grupe.

- Tako su nam rekli u britanskoj ambasadi, a onda su nam na granici kazali da navodno spisak koji imamo ne odgovara i da je potreban još jedan pečat - ispričala je profesorka.

- Na kraju su nas ipak, pomoću više sile i raznih ambasada, pustili da uđemo u Veliku Britaniju i nastavili smo put ka Londonu. Ispostavilo se da smo ipak imali sve dokumente i da nije bilo razloga za ponižavajući tretman - kazala je Mirjana Tragor.

U rešenje problema zadržavanja na granici bila je uključena i Ambasada Srbije u Londonu, rečeno je agenciji Beta u tom diplomatskom predstavništvu.

Izvor: Beta

Pogledajte još