Lajović: Žao mi je što nisam iskoristio šanse

"Ovo je bio veoma težak meč za mene i prvi meč ovakve važnosti. Naučio sam mnogo i srećan sam što nisam izgubio servis u prva dva gema... Tada sam video da mogu da igram na njegovom nivou. Imao sam nekoliko puta priliku, koje nisam iskoristio, a protiv 'top' igrača nećes dobiti nove šanse", rekao je Lajović novinarima.

Tomaš Berdih je u Beogradskoj areni savladao Lajovića sa 3:0 (6:3, 6:4, 6:3), a Novak Đoković pobedio Radeka Štepaneka sa 3:0 (7:5, 6:1, 6:4), te je ukupan rezultat meča Srbija-Češka sada 1:1.

Lajović je kazao da je Berdihovo iskustvo iz velikih mečeva bilo presudno u ovom.

"Nisam imao mnogo više grešaka od njega, vinere ne znam, ali svi znamo da to nije presudno... Odlučio je njegov fokus koji imaju iskusni igrači, oni najbolji", rekao je Lajović.

Taj 23-godišnji tenser kazao je da današnji duel znatno doprinosi njegovom iskustvu, i da se nada pobedi protiv Štepaneka u eventualnom meču u nedelju.

"Iskustvo je neverovatno, nema boljeg nego kada igrate kod kuće, pred svojom publikom zbog koje mi je drago što su videli i ostali da me podrže. Štepanek je jedan od najboljih igrača poslednjih godina, ima mnogo iskustva, ali verujem da mogu da ga iznenadim", kazao je Lajović.

Selektor Dejvis kup tima Srbije Bogdan Obradović rekao je da još nije odlučio ko će nastupiti sutra u dublu koji, po njegovim rečima, "nije odlučujući".

"Ovo je Dejvis kup, morate da sakupite tri boda, svaki poen je bitan... Svaki poen u svakom gemu. Odluku ko će da igra, donećemo na sastanku u hotelu, a sigurno će biti tim koji je spreman da pobedi", rekao je Obradović.

Kazao je da je siguran u kojem sastavu će nastupiti Češka u konkurenciji parova i dodao da će meč biti neizvestan.

"Nema diskusije ko će igrati kod njih. Sigurno će koristiti svoja dva najbolja igrača koji zajedno imaju skor 14:1. S druge strane, mi smo pokazali u Bojsiju, protiv braće Brajan, da se nikoga ne plašimo”.

Pogledajte još