Izožba u KC Gradu: Kako.ko.me

“Svakoga dana u Evropi oformi se barem jedna kompanija koja želi da bude dizajn-brend, koji će uspešno da nudi nameštaj, asesoar, rasvetu…proizvode…a sve zasnovano na novom dizajnu novih dizajnera. Vrlo često sami dizajneri su takodje i proizvođači. No pored svog tog entuzijazma i verovatno dobrih ideja malo njih zaista uspe… kako ko.” Ovo je parafraziran uvodni deo teksta eseja “Building a Design Brand” Mirka van der Winkela, teksta koji kao da je pisan opisujući nastanak i rad studija KAKO.KO.

DAKLE ova postavka govori o entuzijazmu i višegodišnjem radu koje stoji iza imena KAKO.KO dizajn studija, pa iako ne smatramo sebe baš dizajn brendom, mi pored pružanja usluga projektovanja klijentima JESMO samo-proizvođači od početka svog rada, a ova izložba sumira jedan segment te produkcije koja je dobila svoj pravi okvir i čini se da konačno preležala sve bolesti i krenula da živi.

Postavka predstavlja objekte komadnog nameštaja, enterijerskog i modnog asesoara proizašlih iz ličnog interesovanja i zaluđenosti autora geometrijom, teselacijama, origami matematikom i bionikom sa jedne strane, a sa druge reciklažom, održivim dizajnom, i nadasve društvenom odgovornošću i mogućnostima socijalnog angažovanja dizajnera u današnjem društu.

Geoffrey A. Moore kaže: ” “Pragmatists won’t buy from you until you’re established, yet you can’t get established until they buy from you”

KAKO.KOme se dopalo molimo posetioce da upišu u knjigu utisaka, i da, eventualno poruče robu. Hvala!

KAKO.KO dizajn studio je tim kreativnih individualaca, od 2004. godine Vesna Pejović uporno radi na tome da on upravo bude to, tim, a od 2007. Jelena Milojević se pridružuje toj svakodnevnoj borilačkoj igri. Recimo da smo sve ove godine radeći dizajn enterijera kupovali sebi prostor i vreme za stvaranje svojih proizvoda i sve one izložbe i prezentovanja kod nas i u inostranstvu, kao i edukativni rad sa studentima i decom. Nakon godina preispitivanja i profesionalnog angažovanja spontano smo iz sfere kontrakt dizajna zašli u sferu socijalnog preduzetništva, i to tako da kroz dalji razvoj naše mini kreativne industrije radimo na unapređenju i poboljšanju socijalne inkluzije i života osoba u stanju potrebe.

Otvaranje izložbe Kako.Ko.me je u ponedeljak 18. novembra u 20h, a zagrevanje za otvaranje još jedan u nizu Delikatesnih ponedeljaka na kome ovog ponedeljka kuva ekipa gastronomskog magazina Mezze.rs.
Izložba je otvorena svakog dana od 14 do 20h u Velikoj galeriji Kc GRAD do 24. novembra.

http://www.kako-ko.com/


www.gradbeograd.eu

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.