Temerin: Ciglom ubijen na kućnom pragu

Odmah posle ubistva Zorana Došena (61) iz Temerina, u sredu uveče u Neštinu kod Bačke Palanke, policija je privela meštane D. M. (41) i I. Č. (37) pod sumnjom da su mu naneli smrtonosne povrede udarcima ciglom po glavi, kojima je podlegao na licu mesta. Njima je određeno policijsko zadržavanje, a krivična prijava ih tereti za ubistvo.

Šezdesetjednogodišnji penzioner iz Temerina usmrćen je u dvorištu kuće u Ulici Crkvenoškolskoj 16, gde je boravio prethodnih meseci, brinući o teško bolesnoj i nepokretnoj 82-godišnjoj rođaki. Jednog od osumnjičenih, D. M., policija je zatekla u blizini mesta gde je pronađeno Zoranovo beživitno telo, dok je drugi, I. Č. pronađen nešto kasnije u svojoj kući, pa su i njemu stavljene lisice na ruke.

Po dosadašnjim saznanjima, dvojica Neštinaca i Zoran su toga dana bili zajedno, i navodno su pili, a u kasnim popodnevnim satima, između njih je došlo do prepirke, koja je pretila da preraste u tuču. Tokom svađe, ova dvojica su mu, navodno pretila da će ga prebiti, zbog čega je Zoran pozvao policiju u Bačkoj Palanci i prijavio da ga napadaju na kućnom pragu.

U Neštin je ubrzo stigla policijska patrola iz Beočina, ali je u dvorištu zatekla beživotno Zorano telo u lokvi krvi. Nedaleko odatle nalazio se D. M., koji je tvrdio da nema nikakve veze sa nemilim događajem, ali ga je policija privela.

U ovom sremskom selu, sa oko 900 duša, nemili događaj je uznemirio i uplašio sve jer, kako kažu pojedini meštani, ne sećaju se da se ovako nešto dogodilo i da je neko ubijen na kućnom pragu.

IZNENAĐENI TEMERINCI

Nemilim događajem u Neštinu ništa manje nisu iznenađeni ni žitelji Temerina, gde je Zoran živeo sa suprugom i sinom. Pojedine komšije kažu da ga već nekoliko meseci nisu viđali u Temerinu, jer je boravio u Neštinu.

Izvor: Lj.P. / Novosti

Pogledajte još