Leskovac: Zatvorili im jedini most

Meštani desetak sela, kada žele da dođu do Leskovca ili Niša, to mogu jedino auto-putem, na kome moraju da plate putarinu.

Na mostu preko reke Jablanice u Pečenjevcu kod Leskovca, umesto automobila, radnici Mostogradnje.

Na regionalnom putu Niš - Leskovac i na ostalim lokalnim putevima koji vode ka mostu nema upozorenja da je zatvoren za saobraćaj.

Čak ni pripadnici policije nisu obavešteni o tome da ne mogu preko mosta.

"Ne znam šta je ovo. Nigde na putu nema znaka da je most zatvoren", kaže jedan vozač kamiona.

Pored mosta, preko koga je dnevno prelazilo i do 12.000 automobila, napravljen je prelaz za pešake, a oni koji žele automobilom do Niša ili Leskovca moraju na auto-put, gde ih čeka naplatna rampa.

"Za pet kilometara auto-puta moram da platim 190 dinara. I tako svaki dan. Ovo je opšta pljačka", ogorčen je jedan od vozača.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović moli da Javno preduzeće Putevi Srbije pomogne meštanima desetak sela.

"U svakom slučaju, nadležni organi su obavezni da obezbede funkcionisanje saobraćaja bez nadoknade ili da bar jedna traka funkcioniše", kaže Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca.

Javno preduzeće Putevi Srbije saopštilo je da je most zatvoren za saobraćaj i da je postavljena privremena saobraćajna signalizacija.

U saopštenju se navodi da meštani mogu slobodno da koriste lokalnu putnu infrastrukturu i da ne moraju da koriste auto-put.

Planirano je da radovi na mostu budu završeni oko Nove godine.

Izvor: B92

Pogledajte još