Nakon ovoga više nikada nećete samo tako baciti koru pomorandže

Rerna Nakon što ste očistili rernu, u njoj može ostati neprijatan miris. Rešite ga se tako da na pleh stavite koru pomorandže i rernu uključite na 180 stepeni. Ostavite pola sata. Ne samo da će rerna sveže mirisati, nego će to biti slučaj i s celom kuhinjom.

Cipele Muči vas neprijatan miris cipela? Stavite u njih pomorandžinu koru i pustite neka odstoji. Kora će upiti vlagu, te ostaviti svež i ugodan miris.

Frižider Jedan od najboljih načina da se rešite neugodnih mirisa iz frižidera je kora grejpa ili pomorandže. Posolite koru i stavite je u zadnji deo frižidera. Ostavite je u frižideru dok ne postane potpuno mokra, a potom je zamenite ako je potrebno.

Za kuvanje Mnoge lekovite materije po kojima je pomorandža poznata nalaze se upravo u kori! Zato, ako je pomorandža iz organskog uzgoja, koru osušite i kasnije koristite za izradu voćnih salata, sirupa, sokova ili kolača.

Osveživač prostora Nakon što ste ogulili pomorandžu, ne bacajte koru. U zimskim danima kad su radijatori upaljeni savršeno će poslužiti kao osveživač prostora. Koru stavite na radijatore i uživajte u osvežavajućem mirisu koji će ispuniti vaš životni prostor.

Napravite sveću Dok je pomorandža još cela, koru prerežite nožem tačno po sredini. Potom jednu polovinu kore lagano odvojite od ploda, i to u jednom komadu, pazeći da bela kožica ostane na njoj kako bi poslužila kao fitilj. U koru dodajte maslinovo ulje, pazeći da njime malo prelijete i ‘fitilj’. U priloženom videu pogledajte kako sve možete napraviti svijeće u domu, uključujući i one od pomorandže:

Izvor: Magazin.ba

Pogledajte još