Silikoni i kubici

Foto: Facebook Sanja Jojić via mobile

Poslednja u nizu "hajde-da-spalimo-na-lomači-jer-smo-stoka" situacija je ovo što se dešava sa dve devojke koje su mediji ubrzo prozvali "kraljice silikona". Okej je, ljudi. I meni je prva asocijacija kada sam ih ugledao bila: "Gospode Bože, zbog čega bi iko ovo uradio sebi?"

Doduše, to je moja privatna reakcija, nisam imao potrebu da izađem na internet i napišem da su "nakaze", "abominacija", "silikonjarske kurvetine" i slične stvari koje su drugi ljudi pisali. Ne zato što sam ja mnogo dobar lik i moj izmet miriše na ljubičice, već zato što je zapravo jedina stvar koju su one uradile to što su se pojavile negde i bile fotografisane.

Bes i agresija, najgori prostakluci, odvratne seksističke izjave, uvrede koje ja ne bih uputio ni Hašimu Tačiju, sve smo to imali prilike da gledamo tokom nekoliko prethodnih dana, a meni i dalje nije jasan odgovor na jedno pitanje - zbog čega tačno? Zbog toga što vam se ne dopada kako izgledaju? Pa menjam sve vas Air-Max/Vojislav Šešelj srpski heroj klinke i klince, sve vas koji pasionirano gledate Farmu, odvalite šamarčinu ženi kada je ručak hladan, sve vas što branite Kosovo tastaturom ili Srpstvo i porodicu tako što prebijate i pretite slabijima od sebe, sve vas ludake koji Srbiju gurate nazad u Srednji vek, sve vas što mrzite a ne znate ni koga ni zbog čega i sve vas koji vrištite na vašu decu i bijete ih, za njih dve.

Da se odmah razumemo - meni je apsolutno estetski ružno to što su uradile od sebe. Njihov fizički izgled i pojava su mi do krajnjih granica neprivlačni ali to je, jelte, samo moje mišljenje i ništa više od toga. Ma koliko da je njihov izgled ekstreman, ne vidim da na bilo koji način vređa ili ugrožava bilo koga, pa da reakcija na njihovu pojavu bude pisani i verbalni linč koji se nad njima sprovodi. Silikonske glupače? Okej, sve i da jesu, od kada je biti "silikonska glupača" postao signal za javno ponižavanje i iživljavanje?

(old_image)


Odvojio sam vreme i odslušao kratak intervju sa Tijanom Đuričić i devojka apsolutno niti jednu jedinu glupu, ružnu, napadnu ili neukusnu stvar nije rekla, ali, hej - ima silikonske sise, prenapumpana usta, sočiva, nadograđenu kosu i izgleda ekstremno, pa hajde da je zbog toga svi mi prepametni ultrakul lepotani i lepotice visokih moralnih vrednosti i skrupula ocrnimo. Ali, kako da vam kažem - ona se probudi sutra ujutru, njoj usne i sise i dalje ogromne, a vaši penisi i dalje mali. Ona srećna a vi nesrećni. Odvojite nešto manje od dva i po minuta i pokušajte da vaš estetski animozitet sklonite po strani i poslušate šta devojka priča.

Nema neke vrhunske inteligencije ili u njenim rečima, ali sa druge strane apsolutno nema gluposti, vulgarnostiili ikakvog razloga za razapinjanje na krst. Evo, Tijana, odmah da ti kažem - meni se ne sviđaš ni najmanje, ali to je okej. Grudi su ti prevelike, oči su ti zastrašujuće, usta su ti... nemam izraz da opišem negodovanje koje osećam prema njima, pa ću preskočiti. Ali, Tijana - ako si ti maco srećna, samo napred i ja ti želim svu sreću na svetu, pa ih nadograđuj dok ne budu ko dečji šlauf za plivanje.

Zapamtite svi vi koji ih ne ispuštate iz usta već deset i više dana - one nisu postale popularne zbog usta, grudi, kose ili očiju, već su postale popularne zbog vas (a sada i ja doprinosim tome) koji ste njihove fotografije šerovali, komentarisali, kačili na sajtove, portale, forume, Fejsbuke, Tvitere, mobilne telefone. Postale su popularne jer ste o njima pričali, pisali, razmišljali i posvetili im vreme. Verovatno im je i bio cilj da izgledom privuku pažnju i postanu popularne, a vi ste uleteli u tu priču kao carevi i pomogli im. Ko je sada glup u celoj toj priči? M?

Zbog toga što će ih sada biti svuda, mogu da vam kažem samo jednu stvar: Tražili ste - gledajte. A sada, dragi moji pravednici, lepotani, moralne gromade i carevi, objasnite mi koliki sam kreten "jer ih branim" i let shit break loose u sekciji sa komentarima. Naravno, ne zaboravite da uključite CAPS LOCK. Znam da želite.

Intervju sa Tijanom Đuričić možete pogledati na ovom LINKU.

Pogledajte još