Veliko finale Bajage i instruktora sa gostima u Novom Sadu (FOTO, VIDEO)

Bend Momčila Bajagića krenuo je na neobičan način - sedeći u stolicama dok su svirali bluz "Stari put za Novi Sad", po kom je prigodno nazvan koncert u velikoj dvorani Spens-a. Sa aktuelnog albuma izvedene su i "Ako treba da je kraj", "Suza" i "Još jednom".

(old_image)

Tokom dvoipočasovnog nastupa preko 3.500 Novosađana, ali i fanova koji su potegli iz drugih krajeva Srbije, bivše Jugoslavije i susedne Rumunije, Bajaga i Instruktori su otprašili i stare hitove kao što su "Godine prolaze", "Verujem, ne verujem", "Ti se ljubiš", "Iza nas", "220", "Muzika na struju"...

Instruktor Žika Milenković imao je svoj blok koji su činili hit Baba "Ko me ter'o", "Život je nekad siv" i "Vesela pesma", u listu su, posle nekoliko godina, vraćene "Marlena" i "Strah od vozova", a obrada "Vidi šta sam ti uradio od pesme mama" se našla u koncertnom repertoaru nakon više od dve decenije, i to uz pomoć nekadašnjeg člana benda Dejana Cukića koji je svojom posebnom energijom i glasom zaradio ovacije publike.

(old_image)

U skladu sa ravničarskim duhom Novog Sada Instruktori su odsvirali "Ti se nećeš vratiti" i na prvi bis premijerno "Mladost" - pesmu koju je Bajaga uradio nedavno za mjuzikl "Ženidba i udadba" beogradskog Pozorišta na Terazijama.

Posle "Tišine", "Tamare" i "Mojih drugova", i višeminutnih poziva da se vrate na pozornicu, Bajaga, Žika, Loki, Cvele, Čeda i Kića na drugom bisu izveli su legendarnu baladu "Zažmuri" i žestoku "Samo nam je ljubav potrebna", u čijem su se završnom delu "All You Need Is Love" na binu popeli i Cukić i "Bestbitovci", prigodno odeveni u Bitlse iz faze Sgt. Pepper.

Prethodno, Bestbeat su u svojstvu predgrupe otvorili koncert upečatljivo odsviravši klasike kao što su "A Hard Days Night", "Help", "All My Loving", "Yellow Submarine", "Hey Jude", podsetivši na liverpulske bube ne samo izgledom (kao Bitlsi iz 1965.), već i kretnjama, gestovima i obraćanjima publici.

Pogledajte još