Dačić: "Udar na unutrašnju dilersku mrežu"

"U ovom slučaju, predmet akcije nije bio put droge kako ona dolazi do Makedonije ili Srbije, već udar na dilersku mrežu", rekao je Dačić.

On je dodao da je u nastavku akcije, jutros izvršen pretres na više od 1.100 lokacija, da je policijski zadržano više stotina ljudi, kod mnogih je pronađena droga, oružje, novac nelegalni ili falsifikovani, ukradeni automobili, a pronađena su i lica za kojima se traga.

U današnjoj istovremenoj akciju "Grom 1" na području Srbije određena je mera zadržavanja do 48 sati za 124 osumnjičene osobe, tužilaštvu je sprovedeno sedam osoba, oduzeto skoro 20 kilograma različite vrste droge, više od 50 vrsta različitog oružja, pronađeno je šest osoba po potragama, rasvetljeno osam krivičnih dela.

Izvršen je pretres na 1.165 adresa, na kojima je pronađeno 1.045 osoba, a po nalogu nadležnih tužilaštava biće podnete krivične prijave protiv 115 lica, saopštio je MUP Srbije.

Na graničnom prelazu Tabanovce danas je otvoren Centar za policijsku saradnju ministarstava unutrašnjih poslova Srbije i Makedonije.

Zajednički centar otvorili su Dačić i ministarka unutrašnjih poslova Makedonije Gordana Jankuloska.

Izvor: B92
Foto: Beta - Nenad Stojanović

Pogledajte još