Đilas ostaje na čelu DS!

Sednica je završena obraćanjem predsednika stranke Dragana Djilasa i replikom počasnog predsednika Borisa Tadića.

Đilas je u završnoj reči naveo da je ponosan na današnju raspravu i dodao da će se povući s mesta predsednika partije ako ne bude izglasan njegov izveštaj.

"Voleo bih da mi date poverenje i da zajedništvom sprovedemo politku stranke u kampanji za beogradske izbore", rekao je Djilas, a preneli su agenciji Beta izvori iz DS.

Đilas je rekao da, ako Aleksandar Vučić zakaže vanredne parlamenarne izbore, ostaje optimista kada je rezultat DS u pitanju.

Dodao je da prihvata i ceni kritike koje je danas čuo, iako je očekivao podršku svih.

Đilas je ocenio da se DS i dalje deli i dodao da on ipak veruje u jedinstvo. Boris Tadić je poručio da "ne gura" da bude predsednik DS i nosilac liste jer je to već bio.

"Ne umeš Dragane da vodiš stranku, rezultat se meri, politika je brutalna stvar. Dragane Đilase ti nemaš poltiku, što znači da ni stranka nema poltiku. Moj predlog je da se povučeš, jer bi to bilo korisno i fer. Kažem ti da to učiniš na vreme da ne propadneš na izborima", rekao je Tadić.

DS ima 160 odbora, ali je funkcionalno 130 i svi imaju predstavnike u Glavnom odboru, koji ima 481 člana.

Sednici je tokom dana prisustvovalo 440 članova GO.

Rasprava je bila žestoka, obeležena polemikama dve suprotstavljene struje, od kojih jedna podržava Djialsa a druga Tadića.

Izvor: Alo/Beta
Foto: Beta/Dragan Gojić

Pogledajte još