Smetovi od 3,5 metra zatvorili prelaz ka Mađarskoj, železnički saobraćaj u prekidu!

Iz tog preduzeća navedeno je i da se zbog vanredne situacije na području Vojvodine prouzrokovane nevremenom, koje je izazvale zastoj u saobraćaju formirajući kolone vozila, neće naplaćivati putarina iz pravca Subotice ka Novom Sadu da bi se ubrzao protok vozila.

Putarina se neće naplaćivati u cilju što bržeg raščišćavanja i ubrzavanja protoka vozila, navodi se u saopštenju.

Zbog snežnih nanosa i snažnog vetra između Zmajeva i Vrbasa trenutno je u prekidu železnički saobraćaj na magistrali Beograd - Novi Sad - Subotica, izjavio je jutros Tanjugu direktor Medija centra Železnica Srbije, Nenad Stanisavljević.

"Zbog vremenskih neprilika na pruzi stoje dva međunarodna voza i to od ponoći voz koji je sinoć krenuo iz Beograda za Budimpeštu, a jutros od 4.00 sata voz koji iz Budimpešte saobraćaja za Beograd“, rekao je Stanisavljević precizirajući da u oba voza ima po 50-ak putnika i svi su dobro.

On je rekao da su stručne službe Železnice Srbije na terenu, a na lice mesta dovezene su dodatne lokomotive, ali za sada ni po dve lokomotive nisu uspele da pokrenu ove međunarodne putničke vozove.

"Trenutno se na terenu traže rešenja kako bi se saobraćaj što pre uspostavio", rekao je Stefanović dodajući da situaciju komplikuju i dve teretne garniture koje stoje na ovom delu pruge i ne mogu da se pokrenu".

Čitava situacija podseća na radnju romana Mata Lovraka "Vlak u snijegu", s tim što je u priči ovog dečjeg pisca događaj smešten pre gotovo stotinak godina.

 Deo auto-puta od Novog Sada do Subotice i dalje je zatvoren, ali su svi putnici koji su bili zavejani na ovoj deonici, njih oko 200, evakuisano je i smešteno na toplo, kazao je načelnik Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice Sektora za vanredne situacije Goran Nikolić.

Nikolić je Tanjugu kazao da je ostalo još svega nekoliko vozila, dok su 52 vozila i tri autobusa evakuisana tako što je saobraćaj preusmeren na suprotnu traku autoputa.

Kako je objasnio, u spasavanju je učestvovalo 100 spasilaca i oko 30 žandarma.

Nikolić je kazao da problem trenutno pravi ledena kiša koja pada na području Subotice.

On je dodao i da bi u narednih sat vremena trebalo da bude evakuisan i međunarodni voz koji je stao kod Vrbasa, navodeći da su spasioci i žandarmi prepešačili oko šest kilometara da bi došli do ove kompozicije.

Izvor: Pressonline
Foto: Beta/Dragan Gojić

Pogledajte još