Otmičari pali dok su gledali "Sulejmana Veličanstvenog"

Policija je pre upada opkolila kuću u selu Prnjavor kod Batočine, gde su otmičari 37 sati držali vezanu ženu, tražeći otkup od milion evra. Svetlanu Bošković je čuvao naoružani Aleksandar Janković (25), a s njima je u kući bila i Jelena Stojković (38), supruga organizatora otmice Slobodana (45), koji je i vlasnik vikendice.

Njih troje su gledali tursku seriju, a i policajci su za upad čekali signal kolega iz Beograda koji su za to vreme na Bulevaru Arsenija Čarnojevića bili spremni da s delom otkupa od 200.000 evra uhapse preostala dva člana grupe - Radomira Stefanovića (42) i Biljanu Vrcelj (41).

I Stefanović i Vrceljeva su bili radnici „Planeta sporta“. U momentu kada su lisice stavljene na njihove ruke, naređena je akcija i u Prnjavoru.

"Trajao je „Sulejman“ na TV-u. Odjednom smo čuli da neko viče: „Policija, otvaraj!“. Video sam oko 30 naoružanih policajaca"
, priča svedok hapšenja otmičara Radenko Đokić.

Svetlana Bošković, tvrde meštani, bila je zatočena u selu od 10 sati u četvrtak do 22 časa narednog dana. Ona je bila zatvorena u kući Stojkovića, koji je, kako se pretpostavlja, i organizator otmice i pregovarač u traženju otkupa za oslobađanje otete.

Komšija Radenko Đokić navodi da je Stojković poslednjih godina povremeno dovodio svoju majku. Otac Svetislav radio je u Beogradu, bio je građevinac.

Slobodan se rodio u Beogradu i retko je dolazio. U Beogradu je imao menjačnicu, a sumnja se da je bio u poslovnim odnosima sa suprugom otete žene, Zoranom Boškovićem, vlasnikom „Planete“.

Svetlana pokušala da pobegne

Otmičari su bili ekstremno nasilni. Svetlana Bošković, koja je oteta, po izlasku iz zgrade je pokušala da se otrgne napadačima koji su je najpre presreli na ulici, a zatim pretukli i ubacili u „micibiši“ kojim su je odvezli u Prnjavor. Svi osumnjičeni posle hapšenja su sprovedeni u beogradsku policiju. Tu ih je i tužilac juče saslušavao.

Blic

Pogledajte još