Dobar duh BG rokenrola na promociji Dejana Cukića

Na CD-u se nalazi 14 starih pesama nastalih od napuštanja Bajaginih instruktora 1987, i dve nove. „Prava ljubav“ je predstavljena još letos, a promocija je poslužila da se ujedno predstavi i spot za „Priču o ljubavi“, takođe snimljen na Ofiice Pubu. Disk nije koncipiran kao klasično „best of“ izdanje, već je Dejan izabrao samo autorske pesme, bez obrada i koncertnih snimaka.

Cukića su, uz članove benda, prisustvom podržali brojni prijatelji i kolege: Bajaga, Čutura koji je i kompletan autor naslovne pesme, Miša Aleksić (Riblja čorba), Žika Jelić (YU grupa), Milan i Vlajko Đurđević (Neverne bebe), Kornelije Kovač, Duda Bezuha, Branko Isaković, Dragan Ristić (Kal), Lana Toković, Peca Popović, Saša Gajović, Petar Janjatović...

(old_image)

Uvodnu reč na promociji imao je Igor Brakus, čuveni radijski voditelj i veliki poštovalac Cukićevog rada. Čak ni činjenica da je u vreme početka promocije još uvek trajalo zvanično prikupljanje potpisa za njegovu kandidaturu za gradonačelnika, nije ga sprečila da u potpunosti „ispoštuje“ prijatelja.

-Cukić je ovde odsvirao šezdesetak svirki, a ja sam bio na 71-oj – u svom stilu je počeo Brakus. – Kada su me vlasnici Office Puba pitali da preporučim nekog ko bi mogao na kvalitetan način da prezentuje ideje ovog mesta, rekao sam im da bi to mogao da bude Dejan Cukić. Oni su rekli – nemoguće, on verovatno svira i zauzet je. Odgovorio sam da to, nažalost, nije tačno i da trenutno ne svira nigde. Gledali su me potpuno bledo, jer ljudi koji drže ovo mesto zaista znaju šta je dobra muzika. Borićemo se zajedno svi da rok i pop ne budu iskorenjeni iz naših života.

(old_image)

Prisutnima se zatim obratio Dragoljub Ilić Ilke, glavni i odgovorni urednik Muzičke redakcije RTS-a, a Cukić se na početku priče zahvalio Bajagi što ga je „pustio iz benda“. Veliku je pažnju posvetio brojnim ljudima koji su, na ovaj ili onaj način, učestvovali u njegovoj karijeri. O najnovijem spotu za „Priču o ljubavi“ rekao je:
-Ideja je bila da imamo asocijacije na razne periode moje karijere, tako da se tu pojavljuje i porodica, i bend, Nikola kao autor, Marija Mihajlović, Igor Brakus i njegova Naca, Iva Štrljić koja, ako ste se pitali, asocira na „Slatku Ivu“. Ono što, po meni, zaokružuje celu stvar je kadar u kom se vide Vjera Mujović i Nebojša Dugalić koji su glumili Romea i Juliju u spotu za pesmu „Julija“. Da bi sve to imalo smisla, tu je prelepa mlada dama koja predstavlja duh večne mladosti, Tamara Aleksić.

Na kompilaciji se, između ostalih, nalazi, sasvim očekivano i najveći hit sa pomalo nepravedno zapostavljenog, trećeg albuma "1991" - "Nebo jedino zna" koji je Dejan ovom prilikom, kao i "Mokre ulice", odsvirao uživo.

Pogledajte još