Kuda ćeš sa tom urnom momče?

Sve sam očekivao, ali spoj nauke i religije nisam. Ako ne znate o čemu pričam, pričam vam o prenošenju urne sa ostacima Nikole Tesle u Hram Svetog Save, kako bi se poboljšala poseta Hramu, a digao rejting partiji. Ali ako se nastavi sa takvim rezonovanjem, jedino što će se ovde dići je ustanak i revolucija.

Već vidim kako razmišljaju fudnamentalisti i religijski fanatici. „Nisu naše majke i babe džabe kupovale ikone i sveće od 20 dinara da bi vi sad skrnavili svetinju srpsku unošenjem pepela nekog fićfirića koji je vrteo kotur kao hrčak i pravio struju Amerikancu, da bi nas posle isti taj Amerikanac bombardovao.

E sad, pošto je nama Srbima logika inače jača strana, a političarima pogotovo, mene ovaj potez već danima muči i bildujem mozak pokušavajući da uvidim barem delić logičnosti u celom ovom potezu. I nisam uspeo, pa sam, vođen filozofijom Patka Dače primenio devizu AKO NE MOŽEŠ DA IH POBEDIŠ – PRIDRUŽI IM SE, tako da sam rešio da dam svoj skromni doprinos ovoj predizbornoj kampanji tako što ću i sam izneti nekolicinu logičnih i izvodljivih predloga.

1. Košarkaši Partizana da svi pređu u odbojkaški klub i da počnu da se bave tim sportom, sve u cilju popularizacije odbojke.

2. Olja Bećković da se zaposli u Call Centru Telenora i da spušta ljudima slušalice, sve u cilju bolje interakcije sa korisnicima ovog Norveškog giganta.

3. Miroslav Mišković i Bogoljub Karić na posteru kampanje PLATI POREZ, POSLUJ POŠTENO, sve u cilju punjenja državnog budžeta i redovnog isplaćivanja plata i penzija.

4. Zvati Saleta Popovića i Zvezde Granda u Filharmoniju u cilju povećanja posete.

Imam ja toga još, ali mislim da je ovo dovoljno za početak. Posredstvom vidovnjaka koji je želeo da ostane anoniman, uspeo sam da kontaktiram i Rastka Nemanjića alias Svetog Savu lično i da ga pitam šta on misli o potezu prebacivanja urne u njegovo zdanje.

- Ko? Koji Nikola Tesla? O čemu pričaš ti? Kakva struja? Molim vas, ostavite me na miru, boćam se sa tatom.

Nikolu Teslu do zaključenja ovog teksta nisam uspeo da dobijem.

U svakom slučaju, ja želim mozgovima koji stoje iza ovog poteza svu sreću ovoga sveta, trebaće im.

Pogledajte još