Stigao prvi veliki update za iOS 7!

Apple je verzijom 7 potpuno promenio izgled iOS operativnog sistema i doneo jednostavniji i, mnogi će reći, lepši softver.

Novi update nadogradio je dizajn originalnog koncepta, ali i dozvolio korisnicima da isključe opcije za paralaksu i zumiranje, a na koje su se žalili u velikom broju

Update je dostupan od ponedeljka i Apple će ga forsirati sledećih par dana. Ukoliko želite da obnovite svoj softver i pre nego što vas telefon sam obavesti o postojanju update-a možete to uraditi veoma lako: Settings -> General -> Software Update.

Vodite računa o tome da će vam, iako je veličina update-a samo 268 megabajta, biti potrebno 2,5 GB memorije kako bi se instalirao novi softver.

(old_image)

Stabilnost

Novi update obećava mnogo stabilniji uređaj. Popravljeni su bagovi zbog kojih su se iPhone i iPad uređaji sami gasili i restartovali - što je bila i najveća zamerka za iOS 7.

Poboljšan Touch ID

Senzor za otiske prstiju jedan je od glavnih obeležja iPhone-a 5S, na kom je i debitovao iOS 7. Za mnoge, Touch ID bio je izvor ozbiljnih frustracija. Kompanija je obećala da će sada ova opcija raditi znatno brže.

Promene u dizajnu

Novi izgled iOS 7 pokazuje senzibilitet glavnog dizajnera kompanije - Džonatana Ajva koji je zaslužan i za prvu verziju sedmice. Propusti u dizajnu sada su ispravljeni. Ikonice za prhvatanje, odnosno odbijanje poziva više nisu kockaste već okrugle, tu je i mnogo veći izbor boja, ali i kontrast koji omogućava da ikonice budu istaknute u odnosu na prozračnu pozadinu softvera.

Auto-HDR

Apple na svojim softverima već godinama ima high dynamic range (HDR), ali od sada će ga mnogo više ljudi koristiti. HDR stvara mnogo jasnije fotografije, jer spaja tri različite u jednu, naravno ako imate strpljenja, a ako prebrzo pomerite kameru dobićete mutnu fotku.

CarPlay

Jedna od najinteresantnijih novih opcija je kompatibilnost sa CarPlay-om. Ipak trenutno nema automobila na tržištu koji poseduju CarPlay, tako da će ljubitelji gedžta morati da se strpe kako bi isprobali i ovu opciju. Apple je najavio da će se CarPlay pojaviti u automobilima do kraja godine.

Ostala poboljšanja su i ubrzani iOS 7 za korisnike 4. generacije iPhone-a, novi bold font za tastaturu, poboljšan kalendar i novi glas za Siri na britanskom i australijskom engleskom, zatim mandarinskom i japanskom jeziku. Takođe, sada sa Siri možete razgovarati kao na voki-tokiju - samo pritisnite hold a zatim ga "pustite" kad ne budete više želeli da je slušate.

Više o update-u možete naći ovde.

J.R
Pogledajte još