VAPAJI IZ KRUPNJA: Zašto niko neće da nam pomogne, dajte nam barem vode!

U Krupnju kod Loznice izlile su se reke Kržava, Likodra, Čađavica i Bogoštica, sve ulice su poplavljene, nema struje i, prema nezvaničnim informacijama, nestale su najmanje četiri osobe, neophodna pomoć u ovu opštinu nije stigla.

Oba puta ka Krupnju, i preko Loznice i preko Zavlake su blokirana, a građani preklinju da im se nekako dopremi barem voda.

- Sve je uništeno. Nekoliko kuća je odnela voda, ostatak je uništen. Klizišta su na sve strane, nema struje ni hrane, telefoni ne rade. Apelujem na nekoga da ode i pomogne tim ljudima. Ako ništa, neka im barem odnesu vodu. Ako znate nekoga u MUP-u, Žandarmeriji, zovite jer ovo je vapaj za pomoć – priča uzbuđeno za telegraf Vlado Sredojević iz kriznog štaba, potvrđujući da su u najezdi poplava nestale najmanje četiri osobe, koje su se zatekle u svojim vozilima na ulici.

Jedan od ogorčenih građana Krupnja Ž.N. tvrdi da je neverovatno kako niko ne pominje ovaj grad kao ugroženo mesto.
- Grad je bukvalno potopljen. Baš je teška situacija, a reakcije nema, kao da se ništa ne dešava. Policija i vatrogasci jedino bagerima dolaze, ubacuju u kašike bagera i prenose ljude – kaže Ž.N, stanovnik naselja Zmajevac, dodajući da su dve kuće u njegovom komšiluku srušene.

Podsetimo odraslo stanovništvo je evakuisano juče u obližnju srednju školu, dok su deca zbrinuta u hotelu “Pegaz”.
Nakon zasedanja Štaba za vanredne situacije u ovom mestu i proglašenja vanredne situacije, štab je apelovao da se meštanima iz ovog kraja hitno pomogne.
Iz policije u Krupnju juče nam je objašnjeno da broj žrtava još uvek ne može zvanično da se potvrdi.

alo

Pogledajte još