Konačno lepe vesti: Meštani Bariča sutra se vraćaju u svoje domove!

Povratak se očekuje oko 10 časova u organizaciji križnog štaba za vanredne situacije i njihovim resursima, rekao je načenik Odeljenja za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Predrag Marić gostujući na RTS-u.

- U Bariču sada postoje kompletni uslovi za povratak žitelja tog mesta, nema poplavljenih objekata, struja je puštena i radujemo se činjenici da će bar jedan deo sugrađana biti ponovo u svojim domovima – rekao je Marić.

On je naveo da se u toku sutrašnjeg dana očekuje i povratak jednog broja Obrenovčana, muškaraca koji će organizovano u pratnji policije otići u one delove grada koji su potpuno bezbedni i, kako je naveo, u svakom drugom segmentu higijenski drugačiji od onih koji su ugroženi.

Ta mera je doneta kako bi se muški žitelji uputili u akciju koja traje u Obrenovcu, a to je, prema rečima Marića, čišćenje ulica, stanova…

- Ima tu puno posla i psihološki je dobro da ljudi budu u svojim domovima, a da mi s druge strane znamo da su bezbedni – rekao je načelnik Odeljenja za vanredne situacije.

telegraf

Pogledajte još