OVOGA SE NISTE SETILI: 8 neočekivanih primena krastavca

Odmaglite ogledalo
Umorni ste od odmagljivanja ogledala u kupatilu svaki put nakon tuširanja? Pokušajte da ogledalo istrljate kriškom krastavca. Osim što će da eliminiše zamagljenost, pružiće i prijatan, osvežavajući miris.

Rešite se crva i puževa

Ako vam crvi i puževi uništavaju ono što ste posadili u bašti, neki savetuju da sve što treba da uradite je da narežete nekoliko kriški svežeg krastavca na aluminijsku foliju i da stavite na zemlju. Hemikalije u krastavcu reaguju na foliju i šire miris koji ljudi ne osećaju, ali štetočinama u vrtu smeta, pa će da napuste to područje.

Obuzdavanje gladi
Krastavac je odličan za konzumiranje kao brzi obrok koji će da smanji osećaj gladi, pogotovo ako vam se uveče nešto jede, a ne znate šta.

Krastavac je odličan za čišćenje
Ako vam je dosta hemikalija i želite neko prirodno sredstvo za čišćenje, krastavac i te kako može da pomogne kod čišćenje slavina, sudopera i nerđajućeg čelika. Uzmite krišku krastavca i utrljajte ga na površinu koju želite da očistite. Ne samo da će da ukloni mrlje i da vrati sjaj, nego neće da ostavi tragove i neće da naškodi vašim prstima i noktima.

Lek za mamurluk
Ukoliko želite da izbegnete mamurluk i glavobolju, pojedite nekoliko kriški krastavca pre spavanja i probudićete se osveženi i bez glavobolje. Krastavci sadrže 90 odsto vode, šećere i B vitamin.

Za sveži dah
Krastavac je idealan za uklanjanje neprijatnog zadaha. Sve što treba da uradite je da uzmete krišku krastavca i jezikom je pritisnete za nepce. Ostavite tako 30 sekundi i uklonićete loš zadah.

Hitno poliranje cipela

Utrljajte krišku krastavca na cipele i imaćete čiste i sjajnije cipele. Ovo najbolje deluje na cipelama visokog sjaja.

Za škripave šarke na vratima
Uzmite krišku krastavca i utrljajte je na problematični zglob vrata i škripanje će da prestane barem na neko vreme.

Izvor: haber.ba

Pogledajte još