Bacate kesice čaja? Kada pročitate ovo, nikada više nećete to uraditi

1. Uklonite crvenilo i natečenost očiju

Umočite vrećice čaja u hladnu vodi i stavite ih na kapke. Nakon nekoliko minuta čaj će ukloniti crvenilo i natečenost, vaše oči opet će izgledati sveže i odmorno što će vas i pomladiti. Na isti način vrećice možete koristiti i za konjuktivitis.

2. Marinirajte meso

Meso koje nameravate da spremite za ručak marinirajte u ostacima čaja ili uz pomoć iskorišćenih vrećica za čaj kako biste sprečili da ono postane tvrdo i žilavo. Slatkoća čaja obogatitće ukus mesa i održati ga vlažnim.

3. Očistite kuću

Čaj može da ukloni masnoću i prljavštinu s ogledala, podova, čak i linoleuma. Nakon što ste si pripremili napitak jednostavno opet umočite vrećicu u toplu vodu i tako napravite sredstvo za čišćenje. Njome možete očistiti i radne ploče u kuhinji kao i drvene površine i nameštaj. Samo pazite da ga dobro obrišete kako ne bi ostale mrlje.

4. Osvežite odeću i obuću

Osušene iskorištene vrećice čaja stavite na tanjirić i u ormar čime će vaša odeća lepo mirisati. Stavite po jednu vrećicu u svaku cipelu i uklonićete neugodne mirise iz obuće.

5. Pođubrite biljke

Iskorišćene vrećice čaja mogu biti odlično organsko đubrio za kućno bilje jer čaj sadrži mnoge hranljive sastojke za biljke. Umešajte kesice u zemlju, a možete i izvaditi listiće čaja iz kesice i pomešati ih sa zemljom jer će tako zemlja bolje upiti vodu i preostalu vlagu iz čaja.

6. Ublažite bol

Ako u ustima imate bolnu ranicu, umočite iskorišćenu vrećicu čaja u vodu i zagrizite je. Lekovita svojstva ublažiće bol i ubrzati zaceljenje rane. Ova metoda pomaže i pri zaustavljanju krvarenja nakon izvađenog zuba.

7. Ublažite opekotine od sunca i uklonite akne

Ako imate akne ili opekotine od sunca operite zahvaćena područja hladnom vodom u kojoj je odstajala iskorišćena vrećica čaja. Ponovite par puta i osetićete prijatno hlađenje, olakšanje i smirivanje kože koja će ponovno postati zdrava.

Izvor: Ekskluziva.ba

Pogledajte još