ŠOKANTNO: Ovo je "sat smrti" koji pokazuje kada ćete umreti!

Iako je uređaj poznat kao "Sat smrti", Kolting ga naziva "Satom sreće", ističući da je dizajniran da bi pomogao ljudima da iskoriste život na najbolji mogući način i cene vreme koje im je preostalo do kraja.

Da bi navio sat, vlasnik popunjava upitnik, ubacujući informacije iz zdravstvenog kartona (alergije, bolesti itd). Osim toga, unosi podatke o tome da li pije, puši i da li je neko u porodici bolovao od raka, dijabetesa i drugih bolesti.

Pre nego što dobije rezultat, vlasnik mora da odgovori i na pitanje da li i koliko je fizički aktivan, kao i koliko kilograma ima. Na osnovu tih podataka sat daje prognozu datuma smrti i "Tiker", koji radi kao običan sat, počinje da odbrojava.

Posle kampanje masovnog finansiranja, sat se može kupiti na internetu po ceni od 88.85 dolara. Uprkos prvobitno planiranom iznosu od 25.000 dolara, do sada je prikupljeno 98.665 dolara.

"Zamislite da vam neko kaže da vam je ostalo još godinu dana života. Šta biste promenili u životu" kaže Fredrik Kolting

On je da ideju da napravi ovaj sat došao kada mu je preminuo deda. "Sve što treba da naučimo jeste da cenimo vreme i život koji su nam dati, iskoristimo dan i slušamo svoje srce" kaže on.

Izvor:24sata

Pogledajte još