Najbolji trikovi za lakše buđenje!

Pronađite pravi alarm. Tradicionalne budilice ne odrade uvek posao kao što bi trebalo, a snooze dugme na telefonima nam čini više štete nego koristi i zato isprobajte nešto novo.

Pronađite i kupite svjetlosni alarm koji će vas umesto iritantnim zvukom buditi svetlošću. I ne zaboravite, NEMOJTE STISKATI SNOOZE.

Podignite zastore i roletne. Odmah po buđenju širom otvorite zastore, podignite roletne i pustite svetlost da obasja sobu. Sunčeve zrake smanjuju produkciju melatonina, hormona koji vas čini pospanima i na taj način ćete se puno brže razbuditi.

Hidratacija.
Popijte čašu vode, sobne temperature odmah čim se probudite. Pored toga što će vam pomoći da se razbudite, sprečiće i da dirate snooze dugme na telefonu.

Izađite napolje. Najbolji način da se razbudite jeste da odmah po buđenju izađete na svež vazduh i nekoliko puta duboko udahnete. Ako želite još bolji učinak onda nakon svežeg vazduha odradite nekoliko vežbica i bićete budniji nego ikada.

Unapred pripremite doručak. Ako niste neko ko je pričljiv i veseo ujutro, razveselite sami sebe ukusnim doručkom koji ste pripremili veče ranije. Neka to bude nešto lagano i ukusno. Isto tako svi mrzovoljci bi trebalo ranije da pripreme šta će ujutro obući da im to ne bi stvaralo dodatni pritisak.

Postavite sebi cilj. Svakog jutra kad otvorite oči si postavite neki cilj koji želite ispuniti tog dana. To ne treba da budu neke velike stvari već sitnice kojima ćete se radovati otkako otvorite oči. Bilo da je to odlazak u bioskop, na kafu sa drugaricom ili gledanje repriza omiljene serije, nije važno, važno je da vas razveseli i natera da čim prije otvorite oči i krenete u novi dan.

Izvor: Lifepress magain

Pogledajte još