UEFA sve bliža odluci: Srbija dobija 3:0, igra bez publike i plaća kaznu?

Srpska fudbalska reprezentacija dobija tri boda za zelenim stolom, ali i meč(eve) bez publike, uz kaznu od 100.000 do 300.000 franaka, dok Albance čeka manja novčana kazna, saznaje Kurir iz dobro obaveštenog izvora.

Disciplinska komisija UEFA danas u podne počinje sednicu na kojoj će doneti odluku o kaznama za prekinutu utakmicu Srbija - Albanija.

- Ta opcija je sve manje realna. UEFA ne želi ponovljenu utakmicu jer će to doneti novi negativni publicitet evropskom fudbalu. Svi bi pričali i o mogućim incidentima, a teško je isključiti opciju da ne bilo sukoba navijača van stadiona, bez obzira na to gde bi se igrala utakmica. Da su hteli novi meč, ne bi insistirali na tome da se u Beogradu mora nastaviti sa igrom. Dakle, jedina opcija je 3:0 za Srbiju, a da to ne bi bila nagrada za FSS, rešiće se kaznama na drugim poljima, pre svega zatvaranjem tribina na idućim mečevima i visokom novčanom kaznom - kaže izvor iz UEFA.

Nije isključeno da iz Niona danas i ne stigne odluka o kaznama.

- Zbog obimne dokumentacije, pre svega one koju je poslao FSS, donošenje odluke može biti pomereno za sutra. Ako se to i dogodi, povećava se mogućnost uticaja lobista, a nije tajna da je to jedini adut albanske strane. Oni su svesni toga da teško mogu izbeći drastičnu kaznu.

Na sednici Disciplinske komisije neće biti prisutni predstavnici dva saveza.

- Odluku će doneti devet članova komisije UEFA. Oni koji ne budu u Nionu, učestvovaće u radu putem video-linka, osim tih ljudi neko neće imati pristup sali gde se rešava ovaj slučaj, pa tako na sednici neće učestvovati ni naši ni albanski predstavnici.

ODLUKE U VEZI SA SRBIJOM

- Dobija 3:0 službenim rezultatom zbog odbijanja Albanije da izađe na teren
- Najmanje jedan meč pred praznim tribinama zbog ulaska navijača na teren
- Novčana kazna zbog organizacije do 300.000 franaka


ODLUKE U VEZI SA ALBANIJOM

- Gube 3:0 službenim rezultatom zbog odbijanja da izađu na teren uprkos takvoj odluci sudija i delegata
- Novčana kazna do 150.000 franaka zbog političkih provokacija koji su izazvale prekid u Beogradu

Oprez: Kazne su podložne uticaju lobista, posebno u slučaju odlaganja donošenja odluke za petak

Izvor: Kurir

Pogledajte još