Ako maštate o kući na selu, obavezno pročitajte ovaj tekst i prijavite se na konkurs!

Sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Autonomne pokrajine Vojvodine Miroslav Vasin najavio je da će 6. novembra 2014. godine biti objavljen novi konkurs za stambeno zbrinjavanje mladih bračnih parova kroz kupovinu kuća na selu.

Vasin je u Jutranjem programu RTV rekao da će u tom pogledu za sredstva koja obezbeđuje Pokrajina moći da konkurišu mladi bračni parovi, do 40 godina. Dodao je da će Pokrajina participirati sa milion dinara za pojedinačnu kupovinu kuće na selu.

Prema njegovim rečima, do kraja godine iz pokrajinskog fonda za ove namene opredeljeno je 40 miliona dinara, što znači da bi time moglo da se pomogne pri kupovini najmanje 40 seoskih kuća do kraja godine, dok bi u narednoj godini to mogao biti i veći fond.

"Mladi bračni koji pronađe odgovarajuću kuću u nekoj seoskoj sredini, može da se prijavi na konkurs i dobije sredstva od Pokrajine u iznosu do milion dinara od Pokrajine za tu kupovinu",
pojasnio je Vasin.

Dodao je da je uslov za učestvovanje na konkursu da podnosioci zahteva nemaju nekretnine, kao i to da narednih deset godina žive u kući koju na ovaj način kupe. Prednost će, kako je naveo, imati bračni parovi s decom.

Izvor: RTV

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.