Uhapšen brojač putnika koji je brutalno šutirao starca

Ovu brutalnost zabeležio je Marko Žvković u Ulici cara Dušana.

On je rekao da je starac pokušavao da uđe u tramvaj, ali ga je osoba koja je zadužena za brojanje putnika šutirala i gurala kako bi sprečila da uđe u vozilo.

Tokom popodneva stigla je vest da je policija uhapsila nasilnog brojača putnika Stefana Đikanovića.

Đikanoviću je određeno policijsko zadržavanje od 48 sati u kom roku će biti saslušan kod tužioca, rekla je portparol Prvog osnovnog javnog tužilaštva Irena Bjeloš.

Ona je navela da policija i tužilastvo poseduju snimak incidenta na osnovu kog je identifikovan osumnjičeni.

Na teret mu se stavlja krivično delo nasilničko ponašanje, rekla je Bjeloš.

Oštećeni starac i svedoci incidenta pozvani su putem sredstava javnog informisanja da se jave policiji, kako bi ovaj slučaj bio rasvetljen do kraja.

I iz Direkcije za javni prevoz Beograda odmah je reagovano.

"Utvrđen je identitet muškarca zaduženog za brojanje putnika u gradskom prevozu, koji je napravio incident, i on će u najkraćem mogućem roku biti udaljen s posla i protiv njega će biti podneta krivična prijava", izjavio je Stanko Kantar iz Direkcije za javni prevoz.

Odmah po dobijanju informacije o incidentu, uspeli smo da u veoma kratkom roku utvrdimo identitet osobe koja je napravila incident na tramvajskoj liniji broj 2, rekao je Kantar.

Sekretarijat za saobraćaj nije direktno angažovao ljude za brojanje putnika, već je taj posao na tenderu poveren kompaniji CEP, koja je preko omladinskih zadruga angožovala više od 400 radnika, rekao je Kantar, prenosi Beoinfo.

Izvor: Mondo

Pogledajte još