USPOREN VAM JE TELEFON? Ovako ćete ga ubrzati!

Veliki problem starijih mobilnih telefona pri radu s više aplikacija nije toliko procesor, koliko nedostatak radne memorije.

"Pametni telefoni" koriste RAM memoriju tako što prenosi privremene podatke, a što je ona veća to je lakše koristiti više aplikacija odjednom. Stoga su na toj stranici napravili vodič, kojim korisnici mogu prilagoditi radnu memoriju svog uređaja na prilično bezbolan način.

Operativni sistem i pripadajući procesi će iznova zauzimati deo radne memorije već po paljenju uređaja, čak i da korisnik ne aktivira neku dodatnu aplikaciju. Sa više instalacija, RAM se polako ali sigurno puni, a usprkos tome što je Android u današnje doba prilično sposoban da upravlja resursima, uređaj može da zablokira.

Za starije uređaje koji nisu prilagođeni treba ograničiti količinu vidžita i pokretnih volpejpera, jer osim punjenja radne memorije, one itekako utiču i na trajanje baterije uređaja. Slična stvar vredi i za aplikacije koje bez znanja korisnika mogu biiti uključene "u pozadini".

"Organizovanje koje aplikacije treba da rade tako – a koje ne, može potrajati, no vredno je truda"..

Kako bi to postigli, korisnici treba da idu na opciju “Podešavanja”, a zatim “Apps ili Application Manager” kako bi dobili izveštaj o svim aplikacijama na uređaju. Onemogućavanje aplikacija možete da postignete ručno, odabirom opcije “Disable”, a valja upozoriti da zbog nekih deaktivacija može doći do nestabilnosti u radu uređaja.

Izvor: androidPit/kurir

Pogledajte još