Dajemo vam ideje kako da vratite sjaj staroj odeći

Umesto da uvek iznova bacate novac na novu garderobu (u redu, nećemo da se lažemo, ne mislimo da je nova odeća bacanje para), ili se zadužujete trošeći novac koji nemate, pozabavite se omiljenim starim komadima odeće i pretvorite ih u kul, osvežene komade. Mi znamo i kako.

1. Posetite krojačicu!

Umesto da ubuduće direktno posećujete butike, razmislite o tome da ponekad sami šijete odeću. A komade kojima niste zadovoljni jednostavno prekrojite - malo stegnite, ubacite koji šav, koje dugme, skratite, proširite, promenite kroj, et voila, imate potpuno novi komad.

2. Zamenite dugmiće.

Umesto običnih dosadnih plastičnih dugmića stavite neke interesantnije, bogatije, metalne. Uz nove, znatno interesantnije, vaš sako/jakna/pelerina u trenu mogu da zablistaju. Za svega nekoliko stotina dinara.

3. Bacite odeću koja zaslužuje da bude u smeću.

Apsolutno smo za to da spasite sve što se spasiti da, ali odeća koja je vidljivo stara, pocepana i jednostavno iznošena ne treba da zauzima mesto u vašem ormaru. Ako mane vidite vi, videće ih i drugi.

4. Klonite se trendi komada.

Ne kažemo da ne bi trebalo da pratite trendove, ali definitivno ne treba pomahnitalo kupovati sve što je trenutno in, a na šta ćete potpuno zaboraviti već sledeće godine. Da li imate stvari koje vam stoje u ormaru duže od godinu dana i još uvek vam ne pada na pamet da ih obučete? Posetite sa njima krojačicu. A ubuduće prilikom kupovine izbegavajte komade koje nikada ne biste kupili da trenutno nisu u trendu. Radije INVESTIRAJTE u klasičnije komade, kvalitetne izrade i večnih krojeva koji će uvek izgledati jednako moderno.

cosmopolitan

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.