POGREŠAN ČOVEK? Petar Knežević: Ja nisam kasapin iz Batajnice!

0

Prošao sam tuda te večeri i video gužvu. Ja nisam ubio tog čoveka, izjavio je osumnjičeni za ubistvo Stevana Katilovića

Petar Knežević (64) iz Batajnice, osumnjičen da je mačetom ubio komšiju Stevana Katilovića (35), na saslušanju pred zamenikom višeg tužioca u Beogradu juče je negirao krivicu, saznaje Kurir.

– Nisam nikog ubio! Nisam ubica i kasapin iz Batajnice. Neko drugi je kriv za taj zločin – ponavljao je, kako saznajemo, Petar Knežević.

On se tereti da je 16. februara, nakon kraće svađe, izvadio sečivo, odsekao Katiloviću nos, a potom ga ubo u preponu. Iskasapljeni mladić podlegao je povredama na licu mesta.

– Te večeri otišao sam u prodavnicu da tetki kupim pola hleba. Kad sam se vraćao, video sam da se nešto dešava na ulici. Bilo je mnogo policajaca. Pitao sam komšiju šta se dogodilo, a on mi je rekao da su se dvojica muškaraca potukla i da je jedan od njih ubijen. Ništa više nisam čuo o tom zločinu. Znam samo da nemam nikakve veze s tim – ispričao je Knežević.

Policija je iste večeri kad je Katilović ubijen došla u kuću osumnjičenog.

– Pokucali su mi na vrata, a potom su mi pokazali neki snimak. Onda su me odveli na mesto na koje je ubijen taj mladić. Međutim, isto veče su me pustili na slobodu. Krv s mojih patika potiče od te večeri kad me je policija vodila na mesto zločina. Sigurno sam tad ugazio u krv – ispričao je Knežević.

Osumnjičeni je nakon privođenja odbio poligraf.

– Tačno je da nisam hteo da idem na poligraf. Ja sam srčani bolesnik, sigurno bih se uzbudio. Samo zbog toga nisam pristao da idem na testiranje, a ne zbog toga što bi se pokazalo da sam kriv – navodno je rekao Knežević.

Izvor: Kurir

Foto: yayimages

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.