LOŠE VESTI: AKo imate nalog na ovom online dating sajtu, VAŠI PODACI SU UKRADENI!

Sigurno ste čuli za sajtove za upoznavanje i pronalaženje partnera. Oni su jako popularni širom sveta i milioni ljudi ih koriste, kako bi pronašli svoju srodnu dušu. Međutim, da li ste se zapitali koliko su ovakve stvari zapravo dobre i bezbedne?

O ugroženoj privatnosti, ali i opasnosti koja vreba, svedoči činjenica da su hakeri napali najveći sajt za upoznavanje i otkrili gomilu podataka o korisnicima – od kojih su neki bili seksualnog sadržaja. Tako su, na primer, imali uvid u to da li je korisnik homoseksualno opredeljen ili ne, kada je rođen, pristup mejlu, ali i masu drugih, privatnih podataka.

Sajt koji je hakovan, broji oko 63 miliona korisnika širom sveta, koji često međusobno dele poverljive informacije seksualne prirode.

Hakeri su imali uvid u veliki broj korisničkih naloga, pa je mnogo članova moralo da deaktivira svoje profile na ovom sajtu.

Sledeći put kada se odlučite na bilo kakvu vrstu onlajn upoznavanja, imajte na umu da ono pto pišete ili pričate može završiti u pogrešnim rukama.

Nadlanu / izvor: telegraf

Pogledajte još