Proglašen pobednik "Start Tel Aviv" takmičenja

U veoma dobroj konkurenciji od 10 startapa, pobedu je prema odluci stručnog žirija odneo BalkanViator, obezbedivši tako put u "Svetu zemlju" na međunarodni DLD festival gde će sa pobednicima iz drugih gradova učestvovati u potrazi za vodećim izraelskim preduzetnicima, investitorima, poslovnim anđelima, predstavnicima tehnoloških inkubatora.

(old_image)

Na samom startu događaja, prisutnima su se obratili rektor Univerziteta u Beogradu,Vladimir Bumbaširević i ambasador Izraela Yossef Levy. Kao i po običaju, Levy je prisutne oduševio svojim motivacionim govorom, zaključivši tokom kratkog izlaganja da smo samo mi odgovorni na koji način će izgledati naša budućnost, te da sve potencijale moramo kvalitetno iskoristiti.

(old_image)


Poznato je da Izrael već neko vreme ulaže znatna sredstva u razvoj IT sektora, što donosi dobre rezultate, pa i nije na odmet naučiti nešto od ove zemlje –
kada je reč o pomenutoj grani industrije.

Nakon revijalnog dela, na scenu su stupili startapi – njih 10, od kojih su čak tri bili namenjeni poljoprivrednoj delatnosti. Pobedu je zasluženo odneo BalkanViator, startap koji generiše red vožnje autobusa kao idostupnost taxi službi, ukoliko je korisniku potreban prevoz ka nekom od gradova na Balkanu.

(old_image)

Nakon pauze za posluženje i nestrpljivog očekivanja pobednika, usledila je i kratka panel diskusija koju je moderirao Miloš Dosen a sagovornici su bili Nebojša Lazić, Aleksandar Belić, Shanir Ovadia, kao i već pomenuti Avner Warner.

Tokom panela najviše je reči bilo o razvoju startap zajednice u Srbiji, te koliko je bitno stvoriti kvalitetne uslove, ali i dobru infrastrukturu u tom segmentu kako bi na kraju stigli i ozbiljni rezultati. Panelisti su se složili da je stvaranje zdravog ekosistema u našoj zemlji moguće, ali da pre toga treba uložiti značajna sredstva.

Startapi ne treba da se izgube u čekanju da država obezbedi uslove i određena sredstva, već moraju sami da krenu put svog uspeha, stvarajući dobar proizvod za moderno tržište, zaključio je Shanir Ovadia.

Pogledajte još