OI RIO 2016: Vaterpolisti i odbojkašice u finalu, košarkašice protiv Francuske za bronzu!

Sjajan početak dana u Riju. Srbija ima i četvrtu medalju! Prvi na borilište danas su izašli naš kajakaški dvojac u finalu na 1.000 metara, u sastavu Milenko Zorić - Marko Tomićević i posle sjajnog nastupa su osvojili srebrno odličje.

Nebojša Grujić
i Marko Novaković su zauzeli šesto mesto u dvosedu na 200 metara, a Dalma Ðuričić-Benedek finalnu trku na 500 metara okončala je na sedmoj poziciji sa vremenom 1:55.095 minuta.

Asmir Kolašinac nije uspeo da se plasira u finale bacanja kugle. On je imao hitac od 20.16, što nije bilo dovoljno da prođe kvalifikacije.

Drugi deo dana je rezervisan za ekipne sportove. Odbojkašice su u polufinalu savladale, posle velike borbe i puno preokreta selekciju SAD sa 3:2.

Košarkašice, nažalost, nisu uspele da naprave još jedan podvig. Izabranice Marine Maljković poražene su u polufinalu od Španije rezultatom 68:54.

Vaterpolisti su opravdali najveća očekivanja nacije. Izabranici Dejana Savića revanširali su se Italijanima za poraz u Londonu 2012. godine, savladavši ih u polufinalu sa 10:8.

Nedugo posle trijumfa vaterpolista je iz Rija saopšteno da je srpski desetobojac Mihail Dudaš morao da odustane od daljeg takmičenja zbog povrede lakta.

Ostala je još Amela Terzic koja u noći između četvrtka i petka trči u polufinalu na 800 metara.

Izvor: Novosti

Pogledajte još