Ovo su HOLIVUDSKI pravoslavci!

Oskarovac Tom Henks je po rođenju pripadao katoličkoj veri. Odluka da se krsti i promeni veru ima veze sa njegovom suprugom Ritom Vilson, koja ima bugarsko-grčke korene. Njih dvoje su se venčali u istoj crkvi gde mu je supruga krštena. Slavni glumac se danas aktivno brine o kalifornijskoj crkvi Svete Sofije, koja pripada Carigradskoj patrijaršiji. Henks se uoči svakog Uskrsa pričešćuje sa porodicom.

Објава коју дели Tom Hanks (@tomhanks) дана

Otac Dženifer Aniston, zvezde serije "Prijatelji" je Janis Anasakis, pravoslavni Grk sa Krita. A zbog činjenice da je odrasla u pravoslavnoj porodici, Dženifer stalno daje donacije crkvi koja pripada Konstantinopoljskoj patrijaršiji.

Interesantan je i slučaj Džejmsa Belušija (56), holivudskog glumca albanskog porekla. Kao pravoslavni Albanac redovno je posećivao Srpsku pravoslavnu crkvu u Los Anđelesu, ali je krajem prošlog veka ipak otvoreno podržao nezavisnost Kosova, a zatim i dobio počasno državljanstvo Albanije.

Zbog ljubavi pravoslavac je postala Naomi Kembel (40). Slavna manekenka se već nekoliko godina zabavlja sa Vladislavom Doronjinom, ruskim tajkunom, koji se obogatio na nekretninama. Iako je Doronjin još zvanično u braku sa Jekaterinom, sa kojom ima i dvoje dece, Naomi je zbog njega postala vernik Ruske pravoslavne crkve.

Još jedna svetski poznata starleta, Kim Kardašijan, krsti se sa tri prsta. Ova seksi Amerikanka jermenskog porekla svetsku popularnost je cementirala u raznim TV šou programima, ali i kada se skinula za „Plejboj“. Danas je jedna od najseksepilnijih žena na svetu, a prošle godine je dobila i svoju voštanu figuru u londonskom muzeju „Madam Tiso“.

Izvor: blic.rs

Pogledajte još