KotorArt Don Brankovi dani muzike: Svetski a naši violinisti početkom avgusta!

U utorak, 1. avgusta na kotorskoj Letnjoj pozornici, u 22 sata nastupiće harizmatični Nemanja Radulović sa ansamblom Đavolji trileri, u čijem su sastavu violinisti Gijom Fontarosa i Frederik Desi, violistkinja Kristina Atanasova, violončelistkinja An Biranje i kontrabasista Natanal Malnuri.

Eksluzivni umetnik Izdavačke kuće „Dojče Gramofon“, dobitnik Nagrade „Međunarodno otkriće godine“ (2005), „Najbolji solista godine“ (2014), „ELLE Style Award“, za muzičara godine (2015), Oktobarske nagrade Beograda, Radulović je nastupao u najprestižnijim koncertnim dvoranama sveta. Sa ansamblom Đavolji trileri snimio je kompakt-diskove „Five Seasons“, „Paganini Fantasy“, „Journey East“, kao i „Bach“. Ansambl se ne ustručava da svira i na mjestima kao što su željezničke i metro stanice, ili noćni klubovi.

U sredu, 2. avgusta u Crkvi Sv. Duha uslediće koncert čiji će „domaćin“ biti naš proslavljeni virtuoz, violinista Roman Simović, odnedavno i umetnički direktor Don Brankovih dana muzike. Kao domaćin na festivalu i njegov ambasador, Simović će svirati sa violinistima Nemanjom Radulovićem i Aljonom Bajevom, violistkinjom Milenom Simović, violončelistima Draganom Đorđevićem i Đovanijem Njokijem, kao i sa pijanistkinjom Olgom Sitkovetski.

Kamerna muzika romantizma, sa delima Rahmanjinova, Šuberta i Dvoržaka, obeležiće programski sadržaj ove večeri, koju KotorArt realizuje uz podršku Luštica Bay-a. Koncert-majstor Londonskog simfonijskog orkestra, osnivač i član gudačkog kvarteta Rubikon, Simović je prepoznat širom sveta kao umetnik briljantne virtuoznosti i urođene muzikalnosti. Nastupa u poznatim svetskim salama i na najznačajnim festivalima, a sarađivao je s dirigentima kao što su Valerij GergijevAntonio Papano,Kristjan JarviJirži Belohlavek. U Kotor stiže nakon uspešnih koncerata na poznatom festivalu Verbije, gde nastupa sa čivenim violončelistom Mišom Majskim i pijanistom Evgenijem Kisinim i dr.

Pogledajte još