ISPOVEST SERENE VILIJAMS: Preživela sam strašne komplikacije nakon porođaja

Vilijamsova ističe da je njena trudnoća tekla dobro, a komplikacije su počele da se javljaju nakon porođaja carskim rezom. Kako kaže, doktori su odlučili da je porode na ovaj način jer je beba imala usporen rad srca tokom kontrakcija.

Sledećeg dana teniserka Serena se požalila doktorima na otežano disanje i pretpostavila je kako ima plućnu emboliju, s obzirom na to da je ranije imala probleme sa zgrušavanjem krvi i trombovima. Hitno joj je urađen skener koji je otkrio da ima nekoliko krvnih ugrušaka u plućima i tada je započeto njeno lečenje.

Njeni zdravstveni problemi se ne završavaju ovde. U sledećih nekoliko dana Serena je ponovo primljena u hiruršku salu, nakon što se rana od carskog reza otvorila, a doktori su pronašli hematom u njenom stomaku. Odmah su je vratili na operativni sto, kako bi obavili zahvat i sprečili zgrudnjavanje. Kada se konačno oporavila, kaže da je shvatila koliko je izazovno majčinstvo.

- Ponekad padnem i pomislim: "Čoveče, ja ne mogu ovo da uradim." Isti taj negativan osećaj imam i na terenu. Pretpostavljam da sam to ja. Niko ne govori o lošim trenucima, pritisku koji osećaš svaki put kada čuješ plač bebe.

Ona je dodala:

- Ne znam koliko puta sam se osećala slomljeno. Ili bih bila ljuta zbog plakanja, potom tužna zato što sam besna, a zatim osećala veliku krivicu. Tada sam sebi postavila pitanje – zašto se osećam toliko tužno kada imam prelepu bebu? Emocije su ludost.

Iako je imala težak početak majčinstva, Serena svoju ulogu doživljava kao najvažniju u životu.

- Nećemo se razdvojiti od nje ni na jedan dan dok ne napuni 18 godina. Sad, kad imam 36 godina, gledam u svoju bebu i sećam se kako je ovo bio jedan od mojih ciljeva dok sam bila mlađa, pre nego je tenis preuzeo glavnu ulogu u mom životu - istakla je.

Izvor: Savršena
Foto: Instagram/serenawilliams

Pogledajte još