ZAČINITE JE: Dodajte tri sastojka u kafu i kilogrami će se topiti sami

Osim što će vas razbuditi svakog jutra, kafa može podsticajno delovati na vaše zdravlje. Prema studiji Univerziteta Scranton, kafa će vam pružiti značajan izvor antioksidanata, materije koja deluje na usporavanje procesa starenja kao i zaštitu od raznih bolesti.

U studiji su analizirali sadržaj različite vrste hrane, poput povrća, voća, začina, ulja, a kafa se pokazala kao jedna od namirnica koja ima veoma visok sadržaj anitoksidanata. I to nije sve, kafa sadrži i veliki broj važnih vitamina: vitamin B2, vitamin B5, mangan i kalijum, magnezijum i vitamin B3.

Kako vam kafa može pomoći da smršate?

Da li ste znali da je kofein najkomercijalniji suplement za mršavljenje? Kofein je prirodna supstanca za koju je dokazano da gori masnoće. Zapravo, kafa sa kofeinom ubrzava metabolizam i povećava brzinu kojom naše telo gori kalorije.

Ali postoje još bolje vesti. Sada možete dodatno ubrzati metabolizam i dobiti energiju tako što ćete dodati tri sastojka u svoju jutarnju kafu: kokosovo ulje, cimet i organski med. A ako se pitate kakav ukus ima ova kafa, budite sigurni da je sjajan.

Sastojci:

1 kašičica cimeta

¾ šolje kokosovog ulja

½ šolje organskog meda

Priprema:

1. Pomešajte sve sastojke zajedno dok ne dobijete glatku masu, a potom je čuvajte u frižideru.

2. Svakog jutra kada pripremate svežu šolju kafe, sipajte 1 do 2 kašičice pripremljene smese u svoju domaću kafu.

Izvor: Super žena
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još